Fahd Moufi, Madžid Šošić

 DUJE KLARIC Cropix
UVJERLJIVA POBJEDA

Hajdukovi klinci pomeli osmu momčad BiH! Brajković u istom danu zabio dva gola u dvije utakmice, zablistao i Durdov

Momčad Gennara Gattusa odradila je i posljednju provjeru uoči nove europske sezone
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 20:23

HAJDUK - ŠIROKI BRIJEG 3:0 (Capan 45., Šošić 58. Brajković 77.)

Stadion Poljud Gledatelja: 0

Sudac: Ante Jurić

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić (od 72. Buljan), Moufi, Prpić, Uremović, Melnjak, Capan, Skoko, Durdov (od 72. Brajković), Kalik, Šošić (od 72. Kavelj), Livaja

ŠIROKI BRIJEG (5-3-2): Tomić, Pranjić (od 72. M. Matić), Senić, Musa, Ćorić (od 59. Jelavić), Zlomislić, Ćavar (od 72. Kožulj), Tomić (od 80. Prusina), Bagarić (od 90. Jelić), Chinedu (od 59. Kpan), Taraba


Točno sedam dana prije prve službene utakmice u novoj sezoni i europskog ogleda protiv Torshavna nogometaši Hajduka odigrali su prijateljski susret protiv Širokog Brijega na Poljudu. Od samog početka najglasniji od 22 igrača na terenu i dva trenera bio je Gennaro Gattuso. Najviše uputa talijanskog stratega bilo je adresirano na Brunu Durdova i Madžida Šošića. Često se iz njegovih usta moglo čuti i "come on". Kako se na terenu nije događalo ništa posebno u prvih 15 minuta, uvodni dio je poslužio za promatranje temperamentnog Talijana uz aut liniju.

image

Split, 180724.
Prijateljska nogometna utakmica, Hajduk - Siroki Brijeg.
Na fotografiji: Gennaro Gattuso, trener Hajduka.
Foto: Duje Klaric/CROPIX

DUJE KLARIC Cropix

Često se čulo i "move the ball", jasno je da se inzistira na bržem protoku lopte. Gosti s Pecare orijentirali su se na kontra napade, a Hajduk je imao posjed. Slično će vjerojatno biti i protiv Farana. Najaktivniji kod bijelih su u prvom dijelu bili Kalik i Šošić, a njihovi ubačaji su većinom neuspješno tražili Durdova. Nakon pola sata igre ozbiljnije je nakon kornera zaprijetio Melnjak glavom s osam metara, ali nije bilo potrebe za intervencijom Adolfa Tomića.

image

Split, 180724.
Prijateljska nogometna utakmica, Hajduk - Siroki Brijeg.
Foto: Duje Klaric/CROPIX

DUJE KLARIC Cropix

Vidjeli smo par čvrščih sudara, ali sve u granicama normale. Hajduk je poveo u posljednjim sekundama prvog dijela, prvo je nakon kornera s crte otklonjen pokušaj Livaje škaricama, da bi u nastavku akcije poentirao Capan sa 18 metara. Na poluvremenu utakmice bijeli su na službenim stranicama prigodnim videom potvrdili dolazak Abdouliea Sanyanga, krilnog napadača iz Gambije.

image

Madžid Šošić

DUJE KLARIC Cropix

Gdje su stali krajem prvog poluvremena, domaći su nastavili početkom drugog dijela. Stvarale su se situacije, ali je nedostajala završnica. To je bio samo nagovještaj povećanja vodstva koje je stiglo u 58. minuti. Poentirao je Šošić nakon prodora Durdova. Treći zgoditak u mreži Širokog pao je u 77. minuti, a poentirao je Roko Brajković nakon utrčavanja u prazan prostor. Široki je zaprijetio u 83. minuti, ali udarac Kpana na dodavanje Kožulja je neprecizan. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Hajduk je upisao pobjedu.

image

Filip Uremović, Marko Capan

DUJE KLARIC Cropix
image
DUJE KLARIC Cropix
image

Marko Livaja, Anthony Kalik

DUJE KLARIC Cropix
image

Marko Capan

DUJE KLARIC Cropix
image

Marijan Čavar

DUJE KLARIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. kolovoz 2024 18:31