Sudac Igor Pajač

 TOM DUBRAVEC Cropix
SKANDAL S POLJUDA

Hajduku prijeti kazna koja bi mogla uništiti derbi, a snimka koju su dali HNS-u pokazuje samo dio incidenta!?

Povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni neće pokrenuti disciplinski postupak protiv suca
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 08:19

Povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni potvrdio nam je kako neće reagirati i pokrenuti disciplinski postupak protiv suca Igora Pajača, kao što je zatražio Hajduk.

U HNS-u kažu kako je Hajduk imao dvije mogućnosti. Prva je u roku 48 sati od utakmice dati prigovor na zapisnik susreta Hajduk - Lokomotiva, što nije učinio te druga sam prijaviti suca Pajača Disciplinskoj komisiji HNS-a, ako smatra da za to ima razloga. Što također, zasad, nije napravio.

Podsjećamo, u zapisnik utakmice delegat Ivan Jurina iz Zaboka između ostaloga naveo je kako je “neidentificirana ženska osoba gurnula glavnog suca u prsa te mu otkinula sprej i bacila ga na pod”.

image

Igor Pajač

VOJKO BASIC Cropix

Dostavljena snimka

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer zatražio je dodatna očitovanja od Pajača i Hajduka. Pajač je naknadno po fotografijama prepoznao žensku osobu kao nutricionisticu Hajduka Draganu Sekulić Olujić, koja je djelatnica kluba.

Hajduk se nakon toga izjasnio:

- U odnosu na to da je nutricionistica Hajduka Dragana Sekulić Olujić nakon crvenog kartona pomoćnom treneru Hajduka Draganu Blatnjaku, u tunelu navodno gurnula glavnog suca u prsa te mu otkinula sprej i bacila ga na pod, Hajduk ističe da su u cijelosti neistiniti navodi časnika za sigurnost HNS-a odnosno delegata utakmice te navodi suca Igora Pajača iz dodatnog očitovanja. Štoviše, iz snimke nadzorne kamere postavljene iz tunela stadiona Poljud koju zbog interesa javnosti pridržavamo pravo javno objaviti, vidljivo je, ne samo da nutricionistica Hajduka, Dragana Sekulić Olujić nije napala suca Igora Pajača, već da je zapravo Igor Pajač taj koji je prvi nasrnuo na nutricionisticu Draganu Sekulić Olujić na način da je na istu, koja je u tom trenutku bila cca metar iza njega, nasrnuo lijevom rukom te joj se unio u lice, a da se pritom ni u jednom trenutku snimke ne vidi da je Dragana Sekulić Olujić gurnula ‘glavnog suca u prsa te mu otkinula sprej i bacila na pod’, kako to netočno navode delegat utakmice i sudac Igor Pajač.

Hajduk je tu snimku dostavio Alanu Klakočeru koji mora odlučiti o kazni klubu, dok Pajač nije u njegovoj domeni nego o njemu bi, kad bi bio pokrenut postupak, pravorijek dala Disciplinska komisija HNS-a čiji je predsjednik Marko Smolek.

Različiti raspleti

No, jasno je da Klakočer na temelju očitovanja i snimke mora donijeti odluku što se dogodilo. Službene osobe ostale su pri svojim tvrdnjama da je Pajač napadnut. U kuloarima HNS-a se govori kako snimka koju je Hajduk dostavio ne pokazuje cijeli događaj nego samo njegov završetak.

Odluka Klakočera je bitna jer potencijalno bi Hajduku mogao zatvoriti stadion, ili dio njega, ako prihvati izvještaje službenih osoba kao mjerodavne, s obzirom na ranije kazne koje su Bijelima bile izrečene, a već je prodao ulaznice za derbi. To definitivno ne bi bilo u interesu hrvatskog nogometa. Jasno je da želimo derbi na punom Poljudu.

Ako bi, pak, Klakočer prihvatio Hajdukovo očitovanje, stvorio bi temelj da se pred Disciplinskom komisijom pokrene postupak protiv službenih osoba, ako nisu stavile točne navode u zapisnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. ožujak 2024 08:19