Ismael Diallo

 DAMIR KRAJAC Cropix
UDARAC ZA GATTUSA

Hajduku se baš u najgore vrijeme ozlijedio još jedan prvotimac, neće ga biti mjesec dana, a možda i duže

Traži se napadač, a lako je moguće da se u novonastalim okolnostima posegne i za lijevim bekom
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 08:41

Traume od prošlosezonskog popisa ozlijeđenih igrača na Poljudu nisu ni zacijelile, a dok je sezona tek u povojima, “bolnica Poljud” dobila je novog pacijenta. Siguru i Trajkovskom, kojih nema još od priprema, nenadano se pridružio Ismael Diallo.
On je na posljednjem treningu uoči utakmice sa Slavenom Belupom istegnuo ligament koljena i mora na prisilnu pauzu. Prema prvim procjenama Diallo će se rehabilitirati tri do četiri tjedna, a lako je moguće da se ta pauza i produži.

Baš kad je Gennaro Gattuso mislio da će u miru pripremiti svoje igrače za otvaranje HNL sezone, zadesila ga je neplanirana nevolja. Veliki je to problem jer Hajduk na lijevom boku ostaje tek na Melnjaku, koji izlazi iz teške ozljede, te Šimunu Hrgoviću, na kojeg Gattuso do sada nije računao. Može tu poziciju pokriti i Ivan Perišić, ali za njega vrijedi ista priča kao i u Melnjakovom slučaju. Ostaje za vidjeti što će skuhati talijanski mag. Bitna je činjenica da je u tijeku prijelazni rok i vidjet ćemo hoće li Nikola Kalinić tu posegnuti za nekim novim rješenjem.

Nezgodan tajming

Tajming ozljede je vrlo nezgodan jer Bijele u četvrtak čeka Ružomberok i prva utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige. Prema trenutnom stanju kadra u prijevremeno puno opterećenje trebao bi ući Dario Melnjak, koji je do sada bio alternativa Diallu. Mercato je u tijeku, a mnogi će sportski direktori reći kako je to živo tkivo i da se u tom razdoblju ništa ne može reći sa sigurnošću. Gattuso i Kalinić su javno izjavili da traže centarfora, a trener Bijelih je to još jednom potvrdio uoči utakmice sa Slavenom. “Ne mogu”, kaže, “puno manevrirati jer novca nema”. Samim time sužen je prostor za kombinacije.

Govorio je nedavno Talijan da je zahvalan klubu na Sanyangu i Rakitiću, a dodao je i kako “moraju dva puta preokrenuti svaku lipu koja izađe iz kluba”. Poznato je već godinama da Hajduk živi od prodaje igrača i od Europe, a u slučaju ispadanja iz iste neizbježan se čini prvi scenarij. Pukštas i Sigur su vruća roba na tržištu, ali kako je Amerikanac u očitom padu forme još od ozljede koljena koja ga je mučila prošle sezone, a mladi hrvatski reprezentativac je zbog ozljede gležnja propustio cijele pripreme i nije poznato kada će se uopće vratiti na teren, ostaje za prepustiti prijelaznom roku da se priča rasplete.

Zainteresiranih ima, ali je upitna cijena koja će vjerojatno biti manja od Hajdukovih očekivanja.

Van bi htio i Sahiti, koji je zakazao tamo gdje je Gattuso najčvršći, u disciplini. Stoga, valja pratiti razvoj njegovog daljnjeg statusa kod novog trenera.

Tržište se zahuktava, traži se napadač, a lako je moguće da se u novonastalim okolnostima posegne i za lijevim bekom. Za igru na više frontova, što je Bijelima cilj, potrebna je širina. Ona nije bila saveznik ni prije ove loše vijesti, a sada je taj izbor još dodatno sužen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 18:29