PAUN PAUNOVIC Cropix
POZNAT TOČAN TERMIN

HNS promijenio satnicu najvećeg hrvatskog derbija. Evo kad na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo

Bijeli i Modri odmjerit će snage na Veliku subotu
Piše: SNObjavljeno: 05. ožujak 2024. 18:45

U ponedjeljak je ples kuglica u sjedištu HNS-a odlučio da će Hajduk i Dinamo unutar pet dana odigrati dva derbija, oba na Poljudu.

Previđeni termin odigravanja kup-susreta između Bijelih i Modrih je 3. travnja (srijeda), dok će prema već određenom rasporedu HNL-a odmjeriti snage 30. ožujka (Velika subota).

Kako god, sad je poznata i satnica ligaškog dvoboja. Lopta će s centra Poljuda krenuti u 19.30, a ne kako se ranije spominjalo od 19.00. Najvjerojatnije je to zbog televizijskih prava, odnosno uvodnih emisija, budući da Rudeš i Rijeka svoj dvoboj 28. kola igraju od 17 sati.

image
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

Podsjetimo, u tekućoj sezoni Hajduk i Dinamo susreli su se četiri puta - Dinamo je slavio u Superkupu, dok je u prvenstvu Hajduk upisao dvije pobjede, a jedan je ogled završen remijem.

Dakle, Modri traže prvu ligašku pobjedu nad Hajdukom u sezoni i tri boda koja bi se mogla ispostaviti presudnima u borbi za naslov prvaka. Splićani će, s druge strane, pokušati pomrsiti planove aktualnog prvaka i sami ostati u borbi za trofej kojeg Poljud nije vidio već 19 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 15:41