MARKO TODOROV/CROPIX
DVOJBENA PROCJENA

Hoće li na Maksimiru požaliti zbog odgođenog derbija? Sad je očito, ta im odluka nije bila mudra...

Tada je Hajduk vodio Gustafsson, nije bilo Kalinića, Ferra, Grgića,... niti opće euforije u Splitu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. veljača 2022. 15:58

Ne znamo grizu li se danas u Maksimiru zbog toga što su tražili odgodu derbija s Hajdukom, onog prvog, jesenskog, koji se trebao igrati u rujnu?

Podsjetimo, utakmica Hajduka i Dinama trebala se igrati u Splitu 19. rujna, no, Dinamo je tada iskoristio pravo na odgodu, koje je imao, jer je igrao u Europi. Samo tri dana ranije Dinamo je igrao protiv West Hama u prvom kolu Europske lige, prije toga Krznarova momčad odigrala je već velik broj utakmica u ritmu srijeda-subota (ili četvrtak-nedjelja) od 1. srpnja i u Maksimiru su procijenili da gostovanje u Splitu u tom trenutku nije najbolja opcija i da je bolje tražiti odgodu utakmice.

Već smo tada pisali kako je upitno koliko je ta odluka iz Dinamova kuta mudra, jer, tko zna kakav će biti odnos snaga u novom terminu te utakmice. I, gledajući sad, ispada da je Dinamu bilo bolje odigrati taj susret 19. rujna. Hajduk je imao starog trenera, Gustafssona, koji nije uspješan poput Dambrauskasa, Bijeli su igrački bili tanji, slabije pokriveni na svim pozicijama, recimo, Krovinović je tek došao i još se tražio, nije bilo Kalinića, Ferra, Grgića...

Niti je ta širokopojasna euforija i pozitiva toliko gurala Hajduk prema trofeju. A s druge strane, nema potvrde da je Dinamo sad jači no što je bio tada, kad je, doduše, bio u lošijem razdoblju forme (ispadanje od Šerifa).

Odgođeni derbi igrat će se, najvjerojatnije, 20. travnja, ipak u drugačijem odnosu snaga nego što bi se igrao 19. rujna prošle godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 06:10