TOM DUBRAVEC Cropix
PLAN ZA SLJEDEĆU SEZONU

Hoće li Perišić ostati kapetan? Hajduku se obećao, čeka se potpis, ali sve ovisi o dvije stvari

Bitnu ulogu u razgovorima svakako bi mogao odigrati i Nikola Kalinić ako se prihvati posla šefa struke
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. svibanj 2024. 14:08

Ivan Perišić ostvario je veliku želju, poveo je Hajduk sa kapetanskom trakom oko ruke na utakmici protiv Gorice. U sedam nastupa za Bijele ispunio je mnogo svojih ciljeva, ostvario velike snove. Prvo, nastupio je za Hajduk u službenim utakmicama, zabio je potom i pogodak za Bijele, da bi naposlijetku postao kapetan.

- Perišiću smo učinili čast da bude kapetanom Hajduka - kazao je i trener Jure Ivanković nakon susreta sa Goricom.

Perišić je jednu utakmicu ponio traku, ali otvoreno je pitanje hoće li i sljedeće sezone biti u istoj mogućnosti. Ukoliko ostane među Bijelima razvidno je da će se oko njega primarno graditi momčad, da će sigurno biti jedan od kapetana, ako ne i kapetan. Jasno, računa se na pravog Perišića, u izdanju kakvog ga pamtimo posljednje desetljeće. Da se navijače pita dvojbe ne bi bilo, Perišića bi sigurno uzeli za kapetana sljedeće sezone.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kapetansku traku u Hajduku nosio je ove sezone Marko Livaja, jer prvi kapetan Lovre Kalinić je odigrao samo dva susreta, po jedan u Kupu i prvenstvu. Kalinićevom novom ozljedom početkom travnja kapetansku traku preuzeo je Filip Krovinović, da bi već na utakmici u Rijeci kapetanom postao Nikola Kalinić, a u Koprivnici je traku ponio drugi Filip, Uremović. Ponovno se Krovinović u ulogu kapetana za niz susreta vratio u dvoboju s Rudešom, ali za utakmicu sa Goricom prepustio je traku Ivanu Perišiću.

- Krovinović je imao razumijevanja - objasnio je Ivanković.

Pitanje Perišićeve forme

U otvorenoj temi Perišića pitanje kapetana manje je važno u odnos na ostanak 35-ogodišnjeg krilnog napadača na Poljudu. Izbornik Dalić očekivano je Perišića pozvao među Vatrene za Euro u Njemačkoj, međutim jasno je da Omišanin još nije u nekadašnjoj formi. Ovisno o njegovim igrama na Euru rasplest će se i budućnost glede izbora novog kluba. Hajduk ili inozemstvo, dvojba koja će ostati aktualna sve dok Perišić ne ponudi konačni odgovor. Navijači žive u nadi da će Perišić i sljedeće sezone biti kapetan, da neće njegova karijera u bijelom dresu ostati na jednom pogotku i jednoj kapetanskoj ulozi. Žive u nadi da će toga biti još kako je nekoć u svom popularnom sloganu pisao sportski direktor na odlasku, Mindaugas Nikoličius.

Ali postoje i oni koji opreznije razmišljaju.

- Sa kapetanskom trakom ostvario je svoje snove, bliži je odlasku - jedno je od razmišljanja koje smo slušali sa poljudskih tribina nakon susreta sa Goricom.

Jedan san ipak nije ispunio, nije s Hajdukom osvojio prvenstvo. Nije ni trofej, ali titula prvaka svima je najveći cilj. Titula je u "ljubavi" Perišića i Hajduka ostala jedina neispunjena želja.

Perišić se Hajduku obećao, čeka se njegov potpis, ali realno gledajući svima je jasno da će uz njegove igre na Euru ostanak uvjetovati trener i momčad. Koji će trener povesti Bijele, koliko će se ozbiljna momčad kreirati u novoj borbi za trofeje koju je beskompromisno najavio predsjednik Bilić prilikom inauguracije na mjesto prvog čovjeka uprave.

To su pitanja čiji će odgovori Perišića približiti ili udaljiti od Poljuda.

Bitnu ulogu u razgovorima svakako bi mogao odigrati i Nikola Kalinić ako se prihvati posla šefa struke. Nekadašnji veliki prijatelji iz reprezentacije Hrvatske trebali bi u tom raspletu sjesti za stol i porazgovarati o budućnosti Perišića na Poljudu. Dobro se poznaju, tajni nemaju, a to su već dobri preduvjeti za uspješnu suradnju. Nisu ključni, ali su barem pozitivni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 06:53