Darijo Srna u dresu Hajduka

 Foto: Duje Klaric
BIVŠI KAPETAN VATRENIH

Hoće li se vratiti u Hajduk? Srna zagolicao maštu navijača pa poručio: ‘Trener Bijelih mora biti mangup!‘

‘Na klupi Hajduka mora biti čovjek prvak, koji je osjetio što znači dignuti trofej‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. rujan 2022. 13:56

Darijo Srna bio je u središtu pozornosti mnogobrojne djece u Križnoj luci. Kako i ne bi kada je nekadašnji kapetan Vatrenih, a danas sportski direktor Šahtara bio i ostao karizmatična osoba. Uz to na travnjaku u Hvaru, gdje se ovih dana okupilo monoštvo poznatih nogometnih lica, pokazao je da može igrati i lijevog bočnog.

- Igram sve što treba, sve pozicije – uzvratio je Srna s prepoznatljivim osmjehom.

Na Hvar je stigao u društvu velikih nogometnih imena, odazvao se pozivu prvog čovjeka UEFA-e.

- Na poziv gospodina Čeferina i UEFA-e rado sam došao sudjelovati u kvalitetnom projektu u prekrasnom ambijentu. Počašćen sam da tako velike face dođu u Hrvatsku, u Dalmaciju, na Hvar. Imamo sreću što je predsjednik UEFA-e s naših prostora, inače bi nam svima bilo puno teže.

Pokazao je Srna da je još u formi, s 40 godina u životnom kalendaru još uvijek je "fit".

- Ako vi kažete, onda sam u formi. Gušt je s djecom igrati, oni su naša budućnost, jer sve što radimo, radimo zbog djece. Treba im osigurati što bolje uvjete.

Što su djeca pitala?

- Pitaju o hrvatskoj reprezentaciji, o Realu, Šahtaru... o mali milijun nogometnih tema. Lijepo je vrijeme, zaista sam sretan što sam ovdje.

image

Aleksander Čeferin i Darijo Srna

ANTE CIZMIC Cropix

Ima i drugih tema osim dječjeg festivala nogometa. Reprezentaciju Hrvatske očekuju dvije utakmice u Ligi nacija.

- Ne brinite se za reprezentaciju bit ćemo pravi kada je najbitnije. Važno je samo su svi živi i zdravi.

Ne brinete se za reprezentaciju, ali treba li brinuti za Hajduk ?

- Ako ćemo gledati u zadnjih godinu dana, Hajduk je puno napredovao. Ali, svi mi navijači Hajduka očekujemo više i s razlogom to očekujemo. Treba biti strpljiv, dati vremena i prvenstvo će doći u ruke Hajduka. Predsjednik radi dobar posao, a sportska struka ne smije pogriješiti.

image

Darijo Srna

JONATHAN MOSCROP/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Moraju donositi odluke koje moraju biti prave

Prave odluke u izboru trenera?

- Na klupi Hajduka mora biti čovjek prvak, koji je osjetio što znači dignuti trofej. Trener koji je mangup koji ima "onu stvar". Takvog trenera očekuju navijači Hajduka – poručio je Srna.

Hoće li se Darijo Srna jednom vratiti u Hajduk?

- Nikad ne reci nikad!

image

Darijo Srna u igri s djecom

ANTE CIZMIC Cropix

Figo, Boban, Savičević, Šuker, Keane i Srna u Hvaru

Uoči sjednice Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Hvaru nogometne zvijezde,predvođene predsjednikom UEFA Aleksanderom Čeferinom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Davorom Šukerom, Luisom Figom, Robbie Keaneom i Dejanom Savićevićem, družile su se i igrale s djecom na igralištu u hvarskoj Križnoj luci.

Nogometne legende zaigrale nogomet su s hvarskim dječacima i djevojčicama, na skraćenom terenu NK Hvara,a nakon ekshibicije su ostali na terenu slikajući se i dijeleći autograme.

Riječ je o projektu "Nogomet u školama", koji promovira vrijednosti omasovljenja nogometa i važnosti razvoja tog sporta u školama. Utakmicom nogometnih velikana i hvarske djece otvorena je proslava UEFA Grassroots tjedna, a sudjelovala su djeca iz škola u Hvaru, Starom Gradu, Jelsi i Sućurju, te djeca iz Udruge Sindrom Down 21 Split, koja igraju u Special Teamu Hajduk. (Hina)

Linker
29. studeni 2023 09:21