Ivan Leko i Igor Bišćan

 VOJKO BASIC Cropix
STRUČNI KOMENTATOR SN

I kod Dinama i Hajduka postoji premalo individualne kvalitete. Meni se ne sviđa kad se prvenstvo riješi ovako

Bivši Vatreni i aktualni nogometni trener Igor Pamić za SN je prokomentirao najveći hrvatski derbi
Piše: Igor PamićObjavljeno: 01. svibanj 2023. 12:10

Čestitke Dinamu na novom naslovu prvaka Hrvatske! Da će Modri uzeti naslov, na kraju krajeva se već znalo i prije. Na Poljudu je to postalo i službeno.

Dinamo je zasluženo, bez ikakvih zamjerki prigrlio još jednu titulu. Za sve navijače i prijatelje kluba sigurno jest posebno zadovoljstvo što je prvenstvo potvrdio na terenu svog najvećeg suparnika, pred prepunim Poljudom. To jest svakako dodatni gušt ovoj tituli. Meni se osobno ne sviđa kad se prvenstvo rješava s tako uvjerljivom razlikom četiri kola prije kraja prvenstva, ali za Dinamo je to svakako olakšanje, može se sad mirno početi pripremati za sljedeću sezonu.

image
VOJKO BASIC Cropix

Derbijem nisam oduševljen, ali nisam niti razočaran. Vjerujte, ništa bolje nisam očekivao. Normalno jest da je trener Dinama Igor Bišćan bio zadovoljan s bodom, jer mu je remi donosio naslov. Ali imao sam cijelo vrijeme osjećaj da je i trener Hajduka Ivan Leko bio zadovoljan s bodom.

Leko u tom paklenom ambijentu Poljuda nije želio doživjeti poraz. I kad imate dva trenera koja su zadovoljna s bodom, onda se igra utakmica s malo rizika s obje strane. Najbolje se to vidi po statistici, jedini udarac u okvir vrata koji je obranio vratar bio je onaj Špikićev.

Međutim, moramo pohvaliti obrane, obje su bile dobre. Napadači se kraj njih nisu naigrali. To je zapravo jedina pohvala koja se može uputiti onima koji su bili na terenu. Derbi je sve u svemu bio nogometno siromašan, jer i kod Dinama i Hajduka postoji premalo individualne kvalitete.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Ne može se kazati da se igrači nisu trudili, dapače, bili su borbeni i željni, bilo je ritma. No ono što je upadalo u oči je ogroman broj tehničkih grešaka. Bilo ih je zaista previše, puno previše. Nisu se mogli vidjeti pravi, atraktivni potezi, kojima bi navijači mogli zapljeskati. Nisi mogao vidjeti neke fine driblinge, akcije.

Dinamo ima dva igrača koju su sposobni pokazati tehničku moć, jedan je Luka Ivanušec, a drugi je Martin Baturina. A Baturina je bio odsječen, nije ga se moglo zapaziti, bio je nevidljiv, šteta. Hajduk pak ima Livaju kao tehnički jakog igrača, ali on to nije mogao pokazati jer su Splićani igrali s velikim brojem dugih lopti, nisu imali neku organizaciju igre, pitanje jest mogu li oni više.

Dakle, derbi je bio jedan od siromašnijih, ali Dinamo to nije briga, uzeli su ono po što su došli i zato im još jednom čestitam na još jednom osvojenom prvenstvu, i ove sezone bez obzira na mnoge burne događaje pokazali su superiornost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 08:00