Josip Mišić, Martin Baturina, Stefan Ristovski i Dino Perić

 GORAN MEHKEK/Cropix
UOČI NOVOG DERBIJA

Igrači Dinama o prozivkama iz Splita da se izležavaju: ‘Trebali bi imati malo više respekta‘

"Očekivanja su uvijek ista. Pobjeda i po mogućnosti bolja igra nego u subotu"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. srpanj 2023. 14:48

Ususret novom dvoboju s Hajdukom u manje od tjedan dana, Dinamo je u svečanoj loži maksimirskog stadiona lansirao novu kolekciju dresova. Domaći, s nezamjenjivom plavom bojom, prošao je kroz preinake na rukavima, koji će ove sezone biti pretežito bijeli, te tako navijačima pobuditi nostalgiju na modro ruho s početka 90-ih godina prošlog stoljeća.

No puno veće korekcije prošao je drugi dres. Igrači hrvatskog prvaka tako će u Koprivnici, Kranjčevićevoj, Osijeku i na brojnim drugim lokacijama istrčavati u nijansi između narančaste i ružičaste boje, za razliku od prethodnog gostujućeg dresa bijele boje.

image

Stefan Ristovski, Josip Mišić, Dino Perić i Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Dok je "poker" Dinamovaca - Stefan Ristovski, Dino Perić, Josip Mišić i Martin Baturina - dan prije utakmice nakratko napustio nogometne vode i zaronio u more modelinga, pozirajući u novom ruhu ispred brojnih objektiva, naglasak je ubrzo prebačen na sutrašnju utakmicu (20 sati) protiv Splićana na Maksimiru, kojom će biti otvorena nova sezona HNL-a.

- Dinamo oduvijek ima gust raspored. Svaki igrač koji dolazi u Dinamo mora se naviknuti na ovakav ritam utakmica. Za takav tempo, prije svega, treba biti spreman psihički. Pobjede su uvijek bitne za samopouzdanje, nadam se da ćemo ući u utakmicu na pravi način - poručio je Ristovski, koji je u utakmici Superkupa zagazio u četvrtu sezonu s Dinamom.

Ujedno, bio je standardan prvotimac i u posljednja tri derbija protiv Hajduka, u kojima su "modri" sačuvali čistu mrežu.

Vraća se Livaja

Dok se reprezentativac Sjeverne Makedonije odavno učvrstio na desnoj strani obrane, nezamjenjivo stopersko mjesto u paru s Josipom Šutalom drži Dino Perić. Rođeni Osječanin u Maksimir je stigao početkom 2013. Nakon nekoliko posudbi, standardan je član Dinamove svlačionice od ljeta 2016., čime je jedan od najvećih "starosjedioca" aktualne momčadi maksimirskog kluba. Dok je najbolji igrač "bilih", Marko Livaja, propustio Superkup, Perić i društvo u sutrašnjem ogledu morat će zaustaviti Hajdukovu "desetku".

- Jedan je od najboljih igrača lige. Uvijek je opasan i može asistirati iz svake pozicije. Moramo biti konstantno na oprezu, koncentrirani, ali već smo igrali protiv njega i pokušat ćemo odgovoriti na dobar način - rekao je visoki stoper, koji nam je usput otkrio da je u zadnje dvije-tri godine pomalo začuđujuće, iako ima 29 godina, dobio na visini.

image

Dino Perić

GORAN MEHKEK Cropix

Nakon subotnjeg derbija, u fokus javnosti stigle su reakcije Hajdukovih igrača o izležavanju "modrih" tijekom drugog poluvremena, a te izjave nisu zaobišle niti Dinamovu svlačionicu.

- Treba možda biti malo više respekta prema nama s njihove strane, ali sigurno su nas te izjave motivirale. Igrali smo puno velikih utakmica. Kao što nama nije lako na Poljudu, tako nije ni njima lako na Maksimiru - rekao je Perić.

Pojačanja na putu

U novinarsko društvo uskoro je stigao i Martin Baturina, koji je bio kratak i jasan, čini se kako više voli pričati na terenu, kroz pogotke i asistencije, naročito protiv najvećeg rivala.

- Već smo zaboravili prošlu utakmicu. Oni će možda večeras biti agresivniji, ali i mi moramo biti bolji u svim segmentima - rekla je Dinamova "desetka".

Igor Bišćan također je iznio prilično jasan cilj uoči novog derbija.

- Očekivanja su uvijek ista. Pobjeda i po mogućnosti bolja igra nego u subotu, tako bismo dobili dodatnu psihološku prednost.

image

Igor Bišćan

GORAN MEHKEK Cropix

Iako ne voli pričati o pojačanjima, kratko je, uz smiješak, komentirao dolaske Japanca Takura Kaneka i Alžirca Yacine Titraouija.

- Na putu su.

Što se tiče sastava, Bišćan je rekao da pokušavaju osposobiti Luku Ivanušeca za dvoboj, dok ostatak momčadi nema problema. Izjave Hajdukovih igrača nije htio previše komentirati, poručio je kako da će Dinamo "pričati na terenu".

"Vjerujem da ćemo biti bolji nego što smo bili u prošloj utakmici, bit ćemo spremni i sve napraviti kako bi izborili pobjedu," dodao je strateg hrvatskog prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 00:10