Ilustracija

 JOSKO PONOS Cropix
PROBLEMI NAKON DERBIJA

Incident pred prostorijama Torcide, policija pucala iz vatrenog oružja, ozlijeđenih ima na obje strane

Nešto malo prije ponoći došlo je do sukoba ispred prostorija Torcide
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2022. 10:00

Sinoć je odigran još jedan najveći hrvatski derbi. Hajduk i Dinamo su podijelili bodove u 1:1 remiju, a susret su obilježili i problemi s navijačima koji su se nakon bakljade i paljenja suparničkih transparenata na tribinama, čini se, nastavili i nakon utakmice.

Oko 23:50 građani su u Splitu pozvali policiju zbog narušavanja javnog reda i mira pred prostorijama Torcide u Zrinsko-frankopanskoj ulici, piše Slobodna Dalmacija, a lakše ozlijeđenih ima na obje strane.

"Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja osobe su napale policijske službenike na način da su prema njima bacali boce. U događaju su četiri policijska službenika zadobili lakše tjelesne ozlijede", potvrdili su za Slobodnu iz policije pa dodali:

"U cilju odbijanja daljnjeg napada policijski službenik je u zrak ispalio tri streljiva, te su policijski službenici uporabili sredstva prisile, sprej s nadražujućom tvari i službenu palicu, a sve kako bi zaustavili daljnji napad i uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira", rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policija je u incidentu privela šest osoba, a ostali sudionici nereda su se razbježali.

Ukupno je na utakmici privedeno 75 navijača, od čega 63 domaća, a 12 gostujućih. Podsjetimo, kraj utakmice je dočekan s pravom buktinjom na jugozapadnoj tribini gdje su smješteni Bad Blue Boysi. Vatrogasci su gasili nekoliko redova zapaljenih sjedalica, a one su gorjele i na sjevernoj tribini.

image

Dinamovi navijači zapalili su stolice na južnoj tribini.

JAKOV PRKIC Cropix

image
JAKOV PRKIC Cropix

Osim toga, Torcida je na stadion unijela i transparente suparničkih skupina - navijača Dinama, srpskih i engleskih klubova te ih zapalila uz poruku: ‘Nepoznate mračne sjene‘. Klubove sigurno čekaju paprene kazne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:22