ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RIJEČ TRENERA

Ivan Leko: ‘Gledamo Ligu prvaka, Premier ligu i uživamo, a ovo... tužan sam zbog toga, ali to je realnost‘

‘Nismo sigurno uživali u nogometu, ali smo vidjeli dvije ekipe koji silno žele u finale‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. travanj 2023. 19:51

Pogodak Marka Livaje s bijele točke u 59. minuti bio je dovoljan za veliko slavlje Hajduka u Koprivnici. Majstori s mora minimalnom pobjedom (1:0) nad Slaven Belupom stigli su u finale Hrvatskog kupa, gdje ih čeka Šibenik. Nakon trijumfa Hajduka, pred mikrofon MaxSporta dojmove je sažeeo Ivan Leko.

- Utakmica je bila kako smo i očekivali. Nadali smo se malo boljem terenu pa da se može malo više odigrati. Uvijek su utakmice sa Slavenom pune duela i ekscesa, znali smo da je ulog velik. Nismo sigurno uživali u nogometu, ali smo vidjeli dvije ekipe koje silno žele u finale. Zaslužili smo ovo, nije lako pod pritiskom, dugo nismo dobili ovdje, stvara se ta fama da na nekim stadionima ne možemo pobijediti. Svaka čast momcima na rezultatu i borbenosti - rekao je Leko, pa se osvrnuo na teren:

- To je teren nepoliven vodom i trava od pet centi. Možda je glupo to reći, ali na ovakvom terenu teško je očekivati neki nogomet. Kad gledamo Ligu prvaka i Premier ligu uživamo. Naša infrastruktura nije dovoljno dobra i tužan sam radi toga. To je naša realnost, na svima nama je da se trudimo i ulažemo koliko možemo da nogomet raste. Nastojiš trenirati za idealne uvjete, a onda se adaptiraš. I da je Slaven prošao, ne bi bilo nezasluženo. Ja volim vjerovati da se sreća mora zaslužiti, a mi smo ju zaslužili.

U finalu ih čeka Šibenik, ali daleka je to budućnost.

- Finale je najljepša utakmica koju možete igrati. Za trofej, tribine su 50:50. Za nas je to daleko, za mjesec i pol dana. Sretni smo što smo stigli u finale jer smo bili pod velikim pritiskom. Imamo još puno za odigrati do Šibenika, imat ćemo dosta vremena za analizu i pripremu.

Ima li vremena za slavlje, čeka vas Jadranski derbi?

- Ima, ovo treba proslaviti i slavit ćemo večeras. Nogomet je emocija i strast, treba tugovati i slaviti. Mi smo ove godine imali puno tuge, ali večeras ćemo slaviti - rekao je Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 03:30