ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OPREZAN NOGOMET

Ivan Leko je u Koprivnici spasio sezonu, a jedan hajdukovac ponovno pokazao kakav u njemu leži potencijal

Ako se Hajduku zamjeralo da olako prima golove, u Koprivnici je ponudio drugačije lice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. travanj 2023. 21:35

Hajduk je bio najpragmatičniji otkako ga vodi Ivan Leko i zato će igrati u finalu Kupa sa Šibenikom. Bijeli u Koprivnici nisu došli puni sebe, čak niti posebno ofenzivno orijentirani, opreznim nogometom igrali su egal utakmicu u kojoj s obje strane nije bilo niti jednog udarca unutar okvira gola iz igre, iako smo vidjeli nekoliko zapucanih šansi, te su realizacijom s bijele točke stigli pred podij na kojem se nalazi Rabuzinovo Sunce. Na Rujevici će biti favoriti i imaju lijepu šansu prvi put u povijesti obraniti naslov osvajača Hrvatskog kupa.

Ako se Hajduku zamjeralo da olako prima golove, u Koprivnici je ponudio drugačije lice, tvrđe i kompaktnije izdanje u kojem je prioritet bio sačuvati mrežu netaknutom. Bili su spremni i na produžetak, i na jedanaesterce bude li trebalo, iznimno su respektirali suparnika i premda nisu ponudili tečan i lepršav nogomet, dobili su sve što su htjeli.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Marko Livaja ponovno je bio pokretač, inicirao je najveće opasnosti i zabio pobjednički gol s bijele točke, a Rokas Pukštas još jednom je potvrdio koliko je ambiciozan igrač dobrog potencijala. Za veće igračke domete u ovom susretu trebalo je više raspoloženih aktera. Mikanovića su zbog ozljede izgubili na zagrijavanju...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Hajduk je spasio sezonu, nakon Istre 1961 i splitskog remija titula prvaka opet je daleko u magli, ali osvoji li Kup sve će biti na kraju na svojem mjestu. Razumljiv je pritisak s kojim su igrali jer porazom priča bi bila potpuno drugačija, etapa 2022./23. bila bi bačena u vjetar. Ne čudi što je Ivan Leko pozvao na slavlje...

image
VOJKO BASIC Cropix

Zoran Zekić znao je s formacijom 3-5-1-1, pa i rješenjem da napadač Hoxha igra, poprilično zakočiti gostujuću momčad, Slaven Belupo natjecateljski je fino djelovao, no imao je slabiju dionicu početkom nastavka i to je platio. Nedosljedan sudački kriterij po kojem se jednom ruka poput Jamborove kažnjava udarcem s bijele točke, a nekad ne, dugo će ih boljeti. No, ofenzivno nisu puno napravili, a i kad su nešto imali, loše su reagirali.

Šibenik - Hajduk, to je nakon 2010. godine drugi put dalmatinska završnica koja će, riješi li se prvenstvo ranije, a trenutačno mnogošto upućuje na to, biti vrhunac finiša sezone. To je ujedno i potvrda da će četvrti na ljestvici HNL-a sigurno u Europu jer Hajduk ima drugo mjesto, a Šibenik se na kontinentalno natjecanje nije ni prijavio. Mala utjeha za Farmaceute je da još mogu na međunarodnu scenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:39