Ivan Leko

 TOM DUBRAVEC Cropix
DEBI NOVOG TRENERA

Ivan Leko: ‘Malo je čudno, cijeli život sam igrao u ovom dresu...‘; Javio se i mladi talent: ‘Presretan sam!‘

‘Mi sigurno imamo neku sliku idealnog, perfektnog i teško je to očekivati odmah‘, kaže trener Bijelih
Piše: Toni Bilić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. siječanj 2023. 19:11

Ivanu Leki je utakmica s Radomljem bila prva na klupi Hajduka, debitirao je pobjedom nad slovenskim prvoligašem.

- Malo je čudno, cijeli život sam igrao u ovom dresu, a danas kao trener. No, bilo je lijepo, imali smo dva lijepa ne samo treniranja, nego i upoznavanja i baš je neki dobar osjećaj. Utakmica je bila dobra, bilo je dobre energije, želje, volje. Normalno, tek smo na početku i, eto, prošla je ta prva utakmica – kazao je Leko.

Koliko je ono što su “bijeli” pokazali protiv Radomlja blizu Lekine vizije Hajduka?

- Mi sigurno imamo neku sliku idealnog, perfektnog i teško je to očekivati odmah. Jako sam zadovoljan zalaganje, hrabrošću, voljom i željom igrača da pokušamo nešto malo drugačije. Sada je i na meni i na stožeru da uvjerimo igrače da je to naš put koji će nam donijeti dobar nogomet, dobre rezultate i napredak u individualnog kvaliteti igrača.

U drugom poluvremenu na terenu je bila momčad sastavljena od juniora i nekih iskusnijih, među kojima je i povratnik od ozljede Nikola Kalinić.

- Htjeli smo da svatko igra po 45 minuta. Lijepo je vidjeti da su ti neki mladi momci s nama, da pokušavaju i imaju kvalitetu. Jako sam sretan da je Kale s nama, on nam, ako bude zdrav, može biti jako bitan u ova tri-četiri mjeseca. Bio je miks, općenito možemo biti zadovoljni, ali normalno, puno rada je tu ispred nas. Bit će puno lijepih i loših trenutaka, ali u svakom slučaju, imamo puno vjere i samopouzdanja.

Hajduka u Istri čekaju još tri pripremne utakmice, s mađarskim MOL Fehervarom, slovenskim Celjem i češkom momčadi Slovacko.

- Nama je svaki trening bitan, dan prije Radomlja smo imali dva dobra treninga, a pogotovo utakmice su trenuci u kojima se pripremamo za ono što nas čeka za dva tjedna. Ni jedan trening ne može biti toliko dobar kao utakmica, tako da ćemo nastojati iskoristiti svaki zajednički trenutak da spremni dočekamo nastavak prvenstva – zaključio je Leko prema pisanju Slobodne Dalmacije.

Mladi talent uspio zabiti gol za Hajduk, iako je na terenu proveo samo 12 minuta

Mate Antunović odigrao je protiv Radomlja zadnjih 12-13 minuta i stigao je zabiti gol za potvrdu pobjede “bijelih”.

- Uvijek je lijepo pobijediti u prvoj utakmici, to su svi očekivali. Moj gol je bio na juniorski pogon, Capan mi je asistirao. Sretan sam što sam zabio gol, zapravo sretan sam što sam uopće tu, što sam dobio neke minute s prvom momčadi. Počašćen sam biti dio njih, trenirati s njima svaki dan. Gol je uvijek lijepo dati, zato sam još sretniji – rekao je Antunović.

Slijede još tri pripremna susreta u Istri...

- Još ćemo odraditi tri utakmice, spremiti se za prvenstvo. Mi juniori, naravno, ne znamo hoćemo li biti tu s njima, ali sigurno ćemo se vratiti juniorima, mi smo tu na dva fronta i odradit ćemo to sve maksimalno, kako treba.

I u Poreču je Hajduk imao podršku Torcide.

- Hajduk uvijek, gdje god dođe, ima svoje navijače, koji nam uvijek daju podršku, i u Poreču ih je bilo u lijepom broju i bilo je stvarno predivno – zaključio je Antunović.

Linker
22. travanj 2024 22:05