MARKO MRKONJIC Cropix
OGLASIO SE I POMS

Ivan Leko: Nikada nisam vidio boljeg igrača u njegovim godinama, ali danas je imao jedan kiks

Hajduk je nakon skoro tri godine uspio poraziti Osijek na Gradskom vrtu i plasirati se u polufinale
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 20:39

Hajduk je pobjedom protiv Osijeka na Gradskom vrtu (2:1) postao posljednji polufinalist u hrvatskom Kupu nakon što su prethodno svoje mjesto među četiri najbolje momčadi osigurali Slaven Belupo, Šibenik i Dinamo. Splićani su se tako pokazali da su se svega tri dana nakon poraza u derbiju protiv Dinama (4:0), vratili na pobjedničke staze.

- Svi znamo po tradiciji da je Hajduk uvijek teško prolazio u Osijeku, ali danas su momci u jednom kritičnom trenutku za nas odigrali odličnu utakmicu, iako mislim da smo pitanje pobjednika trebali riješiti i ranije. - osvrnuo se trener Hajduka Ivan Leko na netom odigrano gostovanje u Osijeku gdje nisu slavili skoro tri godine.

- Bilo je teško podići glave nakon poraza u Maksimiru, ali krenuli smo pričati, smišljati kako nastaviti. Nismo mi majstori, svi smo ljudi, ali smo odlučili dokazati da ima još ulja u našoj svijeći. Drago mi je da smo ovako ekspresno reagirali - nastavio je Leko koji je na Gradskom vrtu istrčao u sustavu s četiri braniča, za razliku od prethodnih utakmica.

- Očito je momčadi lakše igrati u tom sustavu. Čim kažeš igra vas trojica, kreće panika kod njih. Kad ih je četvero, odmah je lakše. Iako su svi europski velikani dokazali da se može igrati s tri. Na kraju, svoj posljednji naslov, Hajduk je osvojio s tri igrača pozadi. Međutim, momci su dokazali da smirenije igraju ovako.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Upravo je najmlađi na terenu u obrambenoj četvorci bio Luka Vušković koji je sa 16 godina i pet dana postao najmlađi strijelac u službenoj utakmici Hajduka kad je matirao Malenicu u 21. minuti susreta za 1:0.

- Danas je bio jako dobar, zabio je gol, a opet imao je i taj jedan kiks i da je Osijek to kaznio sad možda ne bi tako pričali. Opet, jako je mlad i igra toliko zrelo za svoje godine. Moram priznati da nikada nisam vidio boljeg igrača u njegovim godinama - podvukao je trener Splićana.

S druge strane, trener izgubljene momčadi Rene Poms jedino pozitivno iz ovog susreta može izvući činjenicu da je njegova momčad prekinula golgeterski post od četiri utakmice bez pogotka. Nakon susreta nije bio zadovoljan.

- Jako smo razočarani, imali smo puno veća očekivanja, ali nakon prvog poluvremena mislim da nismo zaslužili prolaz. U nastavku smo se trudili biti opasniji, ali opet je Hajduk imao nekoliko kontri, jednu su iskoristili i nismo mogli ništa protiv toga. Napravili smo previše pogrešaka u prvom poluvremenu koje su nas kasnije koštale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:57