GORAN SEBELIC Cropix
SLAVLJE HAJDUKA

Ivan Leko: Rekao sam igračima da je velika laž kako svi kreću od nule, evo i što me ugodno iznenadilo

‘Dosadašnja ocjena? Jako sam zadovoljan. Mogli smo imati i lakši put, to je jasno‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. siječanj 2023. 19:03

Nogometaši Hajduka svladali su u srijedu mađarski MOL Fehervar rezultatom 3:2. Na terenima porečke Zelene lagune igralo se 4x30 minuta, a dva pogotka za Bijele postigao je Marko Livaja dok je jedan dodao Emir Sahiti. Dvostruki strijela za suparničku momčad bio je Kenan Kodro.

Ivan Leko oglasio se nedugo nakon pobjede:

- Vidio sam dosta dobrih stvari, ali i onih koje trebaju biti bolje. Stavili smo naglasak na tempo, na fiziku, na ritam. Dali smo svima po 60 minuta, da vidimo gdje smo. Dosta dobro i dosta zanimljivo, ali ima se još za raditi. Startna postava? Od prve minute krenula je ista postava koja je igrala i prvu utakmicu, jer rekao sam igračima da je velika laž kako svi kreću od nule. Ne kreće se od nule, svaki imaj svoj status, svoju poziciju, ali to ne znači da se zbog statusa nekome nešto jamči, jer tko bude bolji, taj će igrati. Svima ćemo otvoriti vrata. Ista tako, vjerujemo u činjenicu da moramo imati 16-17 igrača između kojih će biti konkurencija. Želimo svaku utakmicu igrati punim gasom, svih 16 od prve do zadnje minute na visokoj razini.

image
GORAN SEBELIC Cropix

- Dosadašnja ocjena? Jako sam zadovoljan. Mogli smo imati i lakši put, to je jasno. Mogli smo se nasloniti se na ono što je bilo, ali ja želim ići drugim putem. Vjerujem u agresiju, tempu i kolektivnom nogometu. S dobrim radom, s vjerom da ćemo uspjeti, izabrao sam teži put. Na pripremama imamo još nekoliko dana treninga. Nedostaje nam četiri -pet igrača. Dali smo priliku mladima, ali mora doći extra kvaliteta da već od prvog kola možemo jurišati punim gasom, od prve minute svake utakmice. Mladi? Ugodno sam iznenađen, od prvih dana sam vidio da njih tri-četiri mogu konkurirati. Moraju shvatiti da je juniorski nogomet završen, da su prošle slatke priče. Sve je na njima, ako pokažu da su bolji, da bogda igrali njih dva-tri na proljeće.

Filip Krovinović:

- Uvijek je lijepo pobijediti, nadam se da ćemo nastaviti u takvom ritmu do kraja priprema. Pohvale svima za ovih po 60 minuta. Nije lako ovih dana, pripreme postoje da se trenira jako. Ali, tu smo da napredujemo. Novi sustav? Igrali smo ovaj sustav i kod trenera Dambrauskasa, nije toliko novo. Napredujemo svakim danom sve više. Nema druge, treba se brzo prilagoditi, jer prvenstvo je pred vratima.

Dominik Prpić:

- Teška utakmica, igralo se po 60 minuta. Novi sustav? Novi trener, novi zahtjevi, to je tako u nogometu, ali mi smo spremni prilagoditi se i upijamo trenerove zahtjeve. Ne žalimo se. Imamo još dva dana treninga i dvije pripremne utakmice. Idemo se pripremiti što bolje možemo i onda krenuti u završne pripreme za nastavak prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:25