ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SMJENA NA POLJUDU

Ivan Leko više nije trener Hajduka, nakon kiksa protiv Osijeka nije mu bilo spasa

Iz Splita je nakon velikog kiksa u derbiju stigla ipak očekivana objava
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2023. 20:55

Nakon što je Hajduk u nedjelju na Poljudu pretrpio već četvrti poraz u posljednjih šest prvenstvenih dvoboja, stigla je očekivana objava na službenom portalu splitskog kluba. Ivan Leko više nije trener Hajduka. Poraz (0:2) od Osijeka prelio je čašu strpljenja uprave, ali i navijača. Momčad Hajduka ne izgleda dobro, a u klubu će nakon 12. kola tražiti novo rješenje. U objavi stoji da s Lekom odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker.

Leko je na klupu Hajduka došao na Staru godinu 2022. Bio je, za mnoge, najljepši božićno-novogodišnji dar navijačima. Ime koje obećava. Deset mjeseci kasnije, piše mu se osvojen kup u Rijeci, ali i neuspjele bitke za prošlosezonsku HNL-titulu, odnosno za ulazak u europske skupine.

Hajduk je izvrsno krenuo u sezonu, upisavši pet pobjeda na startu HNL-a. Činilo se da je momčad konačno kompaktna i dobro posložena, a onda su krenuli kiksevi. Poraz od Istre na Poljudu u 7. kolu načeo je rane, a krv je još jače curila nakon izgubljenog dvoboja u Velikoj Gorici kolo kasnije.

Navijače su umirile dvije poljudske pobjede nad Lokomotivom i Dinamom, ali niti 2/2 u velikim derbijima ove sezone nije bio jamac uspjeha na dulje staze. Sve ono dobro što je napravio u te dvije utakmice, Hajduk je prosuo u sljedeće dvije. Izgubio je na Rujevici od Rijeke, a potom i doma od Osijeka.

Na ljestvici Hajduk ovoga časa ne stoji loše, dapače - drugi je s dva boda manje od Rijeke. No, Leko je morao otići zbog ozračja oko momčadi koje već neko vrijeme nije na pravoj razini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 11:46