ANTE CIZMIC Cropix
IPAK NIŠTA OD DINAMA?

Ivan Perišić je sve bliže povratku na travnjak, evo kada konačno kreće odbrojavanje na Poljudu

Nakon individualnog rada i ulaska u službeni zapisnik sljedeći korak je početak treninga s momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2024. 16:29

Ivan Perišić prvi put je prošle subote sjeo na klupu Hajduka, premijerno je ušao u zapisnik službene utakmice Bijelih. Dosada ima osam nastupa u prijateljskim utakmicama i jedan pogodak. Zabio je na turniru u Murskoj Soboti tadašnjem srpskom prvoligašu Smederevu za konačni rezultat 3:1.

- Mladi Perišić ušao je u igru s klupe i sjajnim udarcem postigao zgoditak – pisali su izvještaji sa turnira na kojem su Bijele predvodili Niko Kranjčar i Nikica Jelavić.

U njihovoj sjeni polako je na scenu stizao 17-godišnji kadet kojeg je trener Zoran Vulić poveo na pripreme. Danas, čitavih 17 i pol godina kasnije Perišić čeka službeni nastup za Hajduk. Jasno, čeka i prvi pogodak u službenom dvoboju, da onaj postignut Smederevu ne bude jedini. Kada će Perišić na teren pitanje je koje i dalje nema precizan odgovor. Pozitivno razmišljanje kaže da bi se 35-godišnji hrvatski reprezentativac na travnjak u bijelom dresu sa brojem četiri mogao najranije vratiti sredinom travnja. Od poljudskog susreta sa Osijekom kreće odbrojavanje. Osijek je na rasporedu 13/14. travnja, tjedan dana kasnije Belupo u Koprivnici, a zatim Rudeš na Poljudu u zadnjem travanjskom vikendu. U tom rasponu se nalazi odgovor na pitanje kada će Perišić ponovno na teren.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Šest mjeseci pauze

Zadnju utakmicu ove sezone odigrao je 16. rujna u dresu Tottenhama u velikom preokretu protiv Sheffield Uniteda. Gosti su u Londonu vodili do duboke sudačke nadoknade kada je Perišić, koji je u igru ušao u 80. minuti, asistirao Richarlisonu za poravnanje. Pobjedu je donio Kuluševski dvije minute kasnije, a Perišić nije ni slutio da su to bile njegove zadnje minute u Spursima. Četiri dana kasnije teško se ozlijedio na treningu, nastradao je prednji križni ligament i već devet dana kasnije operiran je u Innsbrucku.

Oporavak Perišića ušao je u šesti mjesec, liječnici redovito za ovakvu vrst ozljede predviđaju najmanje sedam mjeseci. U takvom raspletu Perišića na travnjaku ne bi vidjeli prije početka svibnja, ali svaki je oporavak individualni. Prilikom predstavljanja na Poljudu krajem siječnja jasno je Perišić dao do znanja u kakvom se stanju nalazi.

- Ozljeda je prisutna, međutim radim svaki dan. Vidjet ćemo kada ću se vratiti na teren. Počeo sam trčati prije 10-15 dana. Idem korak po korak i nadam se da ću što prije na teren – kazao je Perišić.

Nakon toga je sredinom veljače počeo raditi s loptom, prije Kup dvoboja sa Varaždinom zagrijavao se s momčadi, a za susret sa Istrom je sjeo na klupu. Međutim, ulazak u službeni zapisnik još uvijek je u sferi trenutačne euforije.

- Perišić je izrazio želju da bude uz ekipu, pa je sjeo na klupu, jer imali smo mjesta u zapisniku – objasnio je Karoglan.

Premda navijači još od zimske stanke sanjaju da bi se Perišić mogao vratiti za prvenstveni dvoboj s Dinamom krajem ovog mjeseca, krilni napadač Bijelih u samom se startu oprezno postavio.

San je nastup protiv Dinama

- Neke prognoze spominju travanj, ali ne smijem žuriti. Moram polako, da ne pođe po zlu – poručio je na predstavljanju.

Perišić je tu, svaki dan je sve bliže prvom službenom nastupu za Hajduk, ali neće žuriti. Ozljeda je previše zahtjevna i premda će navijači svoj san nakon prvog Dinama preseliti na drugi, Kup ogled sa Modrima početkom travnja, razvidno je da Perišić mora prije svega biti oprezan.

Dobio je i poziv od izbornika Dalića za skorašnje okupljanje pred turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ovog mjeseca. Na Perišića se računa za Euro, ali računa se na spremnog i zdravog Perišića. Dinamo sigurno i dalje ostaje navijački san glede povratka najvećeg zimskog pojačanja Bijelih, međutim realno je očekivati da se od Osijeka sredinom travnja, šest i pol mjeseci od operacije krene s napetim iščekivanjem.

Do tada je ostalo 40 dana oporavka iznimno zahtjevne ozljede koja traži pažljivi tretman. Ali, činjenica je da je Perišić zaista svakim danom sve bliže povratku. Nakon individualnog rada i ulaska u službeni zapisnik sljedeći korak je početak treninga s momčadi. Kada krene u trenažni proces s ekipom znat će i Perišić koliko je bliže prvom nastupu u dresu Hajduka, a do tada suigrači moraju zadržati šampionsku ambiciju koju će potom dodatno pojačati igrač s brojem četiri, Ivan Perišić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:34