Ante Vukušić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ANTE VUKUŠIĆ

‘Iz Hajduka sam otišao plačući, nisam htio da me prodaju, ali na treninzima nismo imali ni vode...‘

Novo pojačanje Kolubare priča o danima u Hajduku, ali i transferu kojeg također nije želio.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 09:45

Novo pojačanje srpskog nogometnog prvoligaša Kolubare iz Lazarevca, nekadašnji je napadač Hajduka Ante Vukušić, Uoči početka nogometne sezone u zemlji naših istočnih susjeda Vukušić je dao jedan poprilično opširan intervju za portal Mondo.rs. Predstavljaju ga ondje kao jednog od najznačajnijih pojačanja za ligu u ovoljetnom prijelaznom roku, a intervju se dotiče raznih perioda njegove karijere.

Posebno je zanimljiv, upadljiv dio u kojem govori o odlasku iz Hajduka:

- Ja sam igrao u Hajduku u najteže vrijeme. Nisam htio otići, ali Hajduk se morao spasiti. Dugovanja su bila baš katastrofalna. Nismo imali vodu na treninzima, pripremne utakmice smo igrali u markerima na kojima su napisani brojevi jer nije bilo sponzora. Nije bilo ničega. Ovaj sadašnji Hajduk ne može se usporediti s tim, sada sve to ide na bolje - rekao je.

image

Vukušić zabija Anderlechtu

FEDJA KLARIC/CROPIX Cropix

Danas 31-godišnji napadač tada je otišao u Pescaru, klub koji je u to vrijeme bio član talijanske Serie A.

- Prvo, nisam bio za odlazak u Pescaru. Znao sam da će biti teško, to je klub koji uđe u ligu, pa ispadne, dvije godine ga nema, pa uđe… S 21 godinom dolazim u "ligu Petice", ali ne u neki stabilan klub poput Fiorentine ili Bologne, već u ekipu koja je prvi favorit za ispadanje. Teško je, u Hajduku igraš napadački nogomet, a tamo se moraš tući sa stoperom i prihvaćati duge lopte. Ja nisam takav tip napadača. Tek poneku utakmicu pred svojim navijačima smo mogli igrati nogomet. Sve je to bilo tanko, sezona je bila loša i ja sam postigao samo jedan gol.

O periodu u Hajduku...

- Od prvog dana su me navijači prihvatili. Bio sam profesionalac, nikada nisam izlazio, a oni to vole. Split je mala sredina, svatko zna što netko drugi radi. Najbitnije, ja sam za tu podršku vraćao na terenu. Na kraju sam plačući otišao iz kluba, nisam htio da budem prodan. To je život, sudbina, tko zna zašto se tako dogodilo... Je, stvarno je Hajduk san svakog dječaka u Dalmaciji. Tko to ne doživi, ne može ni pričati o tome na pravi način. Klub kao klub, navijači kao navijači, ali nije baš tako. Mi smo tada bili u grupnoj fazi u Europi, takva godina će mi se teško ponoviti. Tu je sve bilo dobro, ekipa koja je prihvatila nas nekoliko mlađih igrača, trener, predsjednik... - dodaje Vukušić.

Linker
03. svibanj 2024 16:14