TOM DUBRAVEC Cropix
RAD U TIŠINI

Iza predsjednika Hajduka je samozatajni startni mjesec, no već idućeg tjedna trebala bi uslijediti velika objava

Mjesec dana prošlo je brzo, a novi predsjednik još nije utisnuo svoj pečat u Hajduku
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. svibanj 2024. 12:30

Na utakmici s Lokomotivom predsjednik Hajduka Ivan Bilić upisat će prvi mjesec na čelu splitskog kluba. Nasljednik Lukše Jakobušića promoviran je krajem travnja, stoga vrijedi vidjeti što je napravio za prvu plaću u Hajduku.

Analiza nije duga ni teška, jer u prvih mjesec dana Bilić nije donio nijednu ključnu odluku. Prvo imenovanje koje bi trebalo uslijediti u njegovom mandatu ostavljeno je za posljednji tjedan svibnja. Radi se dakako o promociji Nikole Kalinića u šefa struke. Razvidno je da se očekivala brža i energičnija reakcija novog predsjednika u kadrovskim imenovanjima struke, međutim Bilić je očito procijenio da ima dovoljno vremena. Prihvatio je sportskog direktora u ostavci i privremenog trenera, jednostavno rečeno, nije dirao zatečeno stanje. Mudro i strpljivo? Možemo i tako razmišljati, ali uskoro ćemo znati koliko je bilo mudro, koliko strpljivo, a koliko sposobno.

Nije iznio stav

U prvih 30 dana važne odluke nije donosio, a medijski se nije pojavljivao. Razgovarajući s navijačima o dojmu koji je Bilić ostavio u prvih mjesec dana, došli smo do gotovo jedinstvenog stava.

- Nismo predsjednika nigdje ni zamijetili.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Od početka mandata čelnog čovjeka Hajduka nije Bilić izlazio u javnost. Odradio je formalnu, promotivnu presicu, i potom se “zaključao” na Poljudu. U medijima se pojavio tek na revijalnoj fotografiji uručenja poklona za Marija Maloču, nekadašnjeg kapetana Hajduka koji je s Goricom prošle nedjelje gostovao na Poljudu. I ništa više. U proteklih mjesec dana nije iznio nijedan stav o bitnim pitanjima Hajduka. Dapače, nije bilo ni prilike da ga netko priupita za mišljenje. Istina je da se ni Jakobušić nije često pojavljivao u medijima, ali situacija u kojoj se nalazi Hajduk, tranzicijsko vrijeme bez sportskog direktora i trenera za sljedeću sezonu, upitnici iznad najvažnijih igrača, sve su to redom teme s kojih bi veo tajne, većim dijelom, skinula poneka izjava predsjednika.

Mjesec dana prošlo je brzo, a novi predsjednik još nije utisnuo svoj pečat u Hajduku. Krenuo je samozatajno, u tišini. Stoje li iza toga pripremljeni veliki potezi ili se tek uhodava u novi posao? Brzo ćemo dobiti odgovor, jer završetkom sezone istječe vrijeme prilagodbe. Završava privilegij adaptacije kojom je novog predsjednika “nagradio” Nadzorni odbor. Iza Bilića je najlakših mjesec dana, jer nakon predigre u svibnju, stiže i “mjesec nade” u lipnju. Nema utakmica, može se živjeti na obećanjima i dobroj vjeri, ali tu je kraj samozatajnog pristupa. Nakon laganog zagrijavanja, samozatajni predsjednik ulazi u veliku utakmicu. Morat će opravdati angažman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. lipanj 2024 05:35