TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
NA ČEKANJU

Iznenadit ćete se koliko trenutačno ‘vrijedi‘ najveći Hajdukov dragulj, talent kojeg želi dovesti pola Europe

Od mladih članova seniorske momčadi Rokas Pukštas po Transfermarktu vrijedi milijun eura
Piše: Frane VulasObjavljeno: 15. ožujak 2023. 08:09

Bez obzira na vjerojatno bogate ponude koje će sletjeti na adresu Hajduka ili možda već i jesu, za navijače ‘bijelih‘ 16-godišnji dragulj Luka Vušković vjerojatno nema cijenu. A tako još uvijek smatra i najpoznatija stranica koja se bavi vrijednostima na tržištu nogu. Valjda je nagli Vuškovićev ulazak u seniorski nogomet pomalo iznenadio i Transfermarkt koji još uvijek nije izvjesio vrijednost Hajdukovog supertalentiranog stopera.

Šalu na stranu, ali još se čeka da Transfermarkt izvjesi prvu procjenu Vuškovićeve vrijednosti na nogometnom tržištu, barem nekakvu okvirnu. Već otprije barata se iznosima kako bi barem desetak milijuna eura odštete trebalo da Hajduk uopće i pomisli na mogućnost rastanka s mladićem koji je nedavno na 16. rođendan potpisao ugovor s ‘bijelima‘ do 2026. godine.

image
BORIS KOVACEV Cropix

Nedjeljni nastup u prvenstvenom susretu Osijeku bio je tek četvrti Vuškovićev u seniorskoj momčadi ‘bijelih‘. Zabio je od tada i prvi seniorski gol u službenim utakmicama, Osijeku u kupu. Cijena mu stoga samo može samo još više rasti. Doduše, imao je i grešaka, ali pomislite gdje ste vi bili kada ste imali 16 godina i što ste radili, ovaj je momak tada igrao derbi s Dinamom.

Ali još se čeka da svoje kaže i Transfermarkt koji svako toliko ažurira vrijednosti nogometaša u HNL-u. Od njegovih donedavnih suigrača iz juniorske momčadi Hajduka, četvrtfinalista UEFA lige mladih, cijena je izvješena samo za šestoricu, ali među njima nije i Vušković. Najskuplji je Jere Vrcić koji vrijedi 300 tisuća eura.

Od mladih članova seniorske momčadi Rokas Pukštas po Transfermarktu vrijedi milijun eura, Elvis Letaj 250 tisuća, Dominik Prpić 50 tisuća, dok za Marka Capana još nema vrijednosti. Najskuplji igrač Hajduka ukupno po Transfermarktu je Marko Livaja koji je procijenjen na osam milijun eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 15:34