Sergej Jakirović

 RONALD GORSIC Cropix
NEKOLIKO NEDOUMICA

Jakirović ima posebno rješenje za Livaju? Ovo je vjerojatni sastav Dinama za veliki okršaj s Hajdukom

Trener Dinama ima još nekoliko dvojba, poglavito u posljednjem obrambenom redu ispred Nevistića
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 08:16

Nakon slobodnog dana na Cvjetnicu, u ponedjeljak popodne Dinamovi su se nogometaši opet okupili u Maksimiru na treningu. I dalje traje utrka s vremenom oko Martina Baturine, vidjet ćemo hoće li biti posve spreman za subotnji derbi u Splitu. Trener Sergej Jakirović sigurno neće riskirati i ne bude li se Baturina sasvim oporavio, neće ga gurnuti "u vatru" na Poljudu.

A kakav će biti Dinamov sastav za subotnji derbi? Jakirović ima još nekoliko dvojba, poglavito u posljednjem obrambenom redu ispred vratara Nevistića. Postoji, naime, inačica da na desnom boku zaigra Pierre-Gabriel, a onda bi stoperski tandem bio Ristovski – Theophile. Ta se mogućnost nameće zbog spoznaje da je na nekim ranijim sučeljavanjima sa Splićanima, Ristovski dobro "markirao" Livaju.

No, bude li Ristovski ostao na svom mjestu desnoga braniča, tada će, uz Theophilea, za mjesto na srednjem braniču kandidirati Živković i Bernauer. A na lijevom će defenzivnom boku biti Perković, budući da Ogiwaru i dalje muči gležanj.

Nadalje, Bulatov oporavak dao je Jakiroviću još jednu opciju u veznom redu. Siguran je Mišić, vidjet ćemo hoće li se oporaviti Baturina. Bude li tako, onda bi uz Mišića na zadnjem veznom trebao biti kapetan Arijan Ademi, u konkurenciji su još Sučić i Bulat.

Na desnom će napadačkom boku biti Špikić ili Kaneko, na lijevom Hoxha i u vrhu napada Petković. Tako bi, eto, trebao izgledati Dinamov sastav za splitski derbi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 08:19