Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK/CROPIX
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Jakirović progovorio o situaciji u Hajduku: ‘U Dinamu nije bilo ni blizu tako. Gattusu nije lako...‘

Utakmica je na rasporedu u petak na Maksimiru s početkom od 20 sati
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 12. rujan 2024. 11:53

Dinamov strateg Sergej Jakirović održao je konferenciju za medije ususret najvećem hrvatskom derbiju protiv Hajduka. Utakmica je na rasporedu u petak na Maksimiru s početkom od 20.00 sati.

Dinamo je nakon uvodnih pet kola na prvom prvenstvenom mjestu s 13 bodova, dok je Hajduk treutno treći s 11.

- Sutra nas očekuje derbi, svejedno je tko je u kakvom stanju. Veliki prestiž, rivalstvo, respekt, Koristili smo juniore da imamo trenažni proces, regenerirali smo se. Neki reprezentativci su igrali, neki ne. Danas još čekamo Hoxhu, kompletirat ćemo se i odlučiti za sastav - rekao je Jakirović u uvodu.

Ristovski je dodao:

- Postavit ćemo se, pokazat da je Dinamo lider, idemo po tri boda. Slažem se s trenerom, derbi je poseban. Ne smijemo mi nikoga podcjenjivati. Tu je još euforija oko Lige prvaka i Bayerna, traže se karte, ali nama prioritet mora biti HNL i sljedeća utakmica, a to je Hajduk.

Dinamo je ogroman favorit, je li to opasnost?

- To više vi mediji potencirate. Čeka nas zahtjevna utakmica, niti jedna utakmica rivala nije lagana. Ja sam zahtjevao da je fokus na utakmici u prvenstvu, dakle prva sljedeća, ja ne preskačem utakmice. Maksimalno smo fokusirani. Ako netko preskače utakmice, to je problem za njega, ja svakog reprektiram.

- Derbi je poseban. Nema euforije, gleda se Hajduk. Treba se postavit liderski i to potvrdit - rekao je Ristovski.

Derbi u najljepšem sjećanju?

- Derbi za Uskrs. Jako bitna utakmica za ostanak u borbi za naslov. Nakon toga smo ih izbacili i u Kupu.

Kako vidite Hajduk i kako može utjecati ova "vanjska buka" na igrače?

- To su njihovi problemi, ja sam fokusiran na nas. Nije isto. Ja sam osjećao podršku cijelo vrijeme. Naravno da je došao trener koji je svjetsko poznato ime, Gattusu nije lako, morao se prilagoditi na državu u koju živi i na očekivanja koja postoje. Došao je i Rakitić, njemu naravno treba vremena. Livaja je dokazan igrač, Krovinović, Uremović... Mi ih maksimalno respektiramo.

Hoće li Mišić biti spreman?

- Ja tu pušem na hladno. Prošli put je Bruno izražio želju da igra, pa se ozlijedio na dva mjeseca. Ajde da je peti mjesec, onda "nek se raspadne". Provjerit ćemo na treningu, nećemo riskirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 12:21