Lukša Jakobušić

 TOM DUBRAVEC Cropix
VAR SOBA

‘Jakobušić nije mogao funkcionirati kao predsjednik Hajduka, a očito je Karoglan vraćen jer su ga zvali igrači‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ pričalo smo o svim aktualnostima iz SuperSport HNL s naglaskom na Hajduk
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. travanj 2024. 20:16

Nema mira u hrvatskom nogometu, a trenutno je na meti Hajduk. Splićani su upisali četiri uzastopna poraza, izgubili borbu za naslov prvaka i ispali u polufinalu Kupa, a danas su ostali i bez predsjednika. Nadzorni odbor je smijenio Lukšu Jakobušića, a to je bila glavna tema našeg podcasta ‘VAR soba‘.

- Mislim da je ova smjena bila posve očekivana. Nešto je Hajduk trebao poduzeti i lagano se pripremati za ono što će se događati sljedeće sezone. Nisu mogli čekati kraj sezone da bi se neke stvari pokrenule. Zato je logično da je Nadzorni odbor smijenio predsjednika koji je napravio dosta dobrih stvari u organizaciji kluba, međutim na kraju nije imao obećan rezultat i to ga je koštalo. Sad će doći novi predsjednik koji će vjerojatno smijeniti sportskog direktora i trenera te krenuti ispočetka. Bolje da su to napravili sada jer još imaju vremena da lagano pripreme teren za sljedeću sezonu i počiste ono što bi trebali počistiti. Ovo je potpuno očekivano i dobro napravljeno - rekao je novinar Sportskih novosti Davorin Olivari u ‘VAR sobi‘.

Jasno je da je Jakobušić smijenjen radi loših rezultata, a postavlja se pitanje bi li preživio da je smijenio Mislava Karoglana nakon prvog ili drugog poraza od Dinama.

- Koga bi onda postavio? Mi se olako razbacujemo sa smjenjivanjem trenera. Treba s njim izgurati do kraja sezone i onda ići u rekonstrukciju kluba - smatra novinar SN-a Mislav Znaor koji je ipak bio razočaran izvedbom Hajduka protiv Rijeke:

- Mislim da je Hajduk izgubio prvenstvo i prije ove utakmice i baš zato sam mislio da bi mogli pokazati neki inat, da ćemo vidjeti nekog ranjenog lava, a ispostavilo se da je samo ranjen.

Vidjet ćemo koga će Nadzorni odbor izabrati za Jakobušićevog nasljednika, ali je jasno da je Dubrovčanin napravio dobar posao u nekim segmentima kluba, prije svega marketingu.

- Razlika prije i sada u Hajduku je velika. Hajduk je u tom segmentu napravio progres neviđenih razmjera, a uostalom osvojio je i dva trofeja u Kupu. Međutim, svi znamo da Hajduk traži naslov prvaka, on ga je obećavao i bio optimističan, ova sezona je trebala biti ta. Nažalost, nije ostvario rezultat koji je obećao i to mu je bio kraj. Normalno da više ne može funkcionirati kao predsjednik Hajduka. Tu je bilo puno grešaka, poput dovođenja Karoglana na mjesto trenera nakon Ivana Leke. Tko zna što se sve događalo unutar kluba, očigledno je tamo bilo puno problema i u svlačionici i u klubu. Dogodilo se za njih nešto jako loše, da je Hajduk izgledao tako kako je izgledao i da mu je propala sezona.

image

Marko Livaja i Lukša Jakobušić

ANTE CIZMIC Cropix

Nikako se u ‘VAR sobi‘ nismo mogli odmaknuti od izbora Karoglana za trenera, posebno jer postoje neke glasine da je on doveden zbog mišljenja nekih igrača.

- Igrači se definitivno ne bi trebali miješati u izbor trenera, ali svakako treba osluškivati i što igrači misle. Igrači, a naročito ne manjina ili jedan igrač, se ne mogu miješati u izbor trenera jer je očigledno tamo vraćen jer su ga zvali igrači. Ne razumijem zašto bi ga Uprava vratila nakon što ga je jednom maknula, a onda ga vraćaš nakon što je dobio otkaz u Istri - rekao je Olivari, a Znaor dodao:

- I to ne bilo koji igrači. Takvu priču moraju povesti senatori, a znamo tko su senatori u Hajduku. Totalno nije bilo logike za novi mandat Karoglanu nakon što je loše vodio Istru.

U SuperSport HNL sjajan posao radi Silvijo Čabraja u Lokomotivi. Bi li Hajduk trebao okrenuti njegov broj telefona kad budu tražili trenera za sljedeću sezonu.

- Mislim da bi. Sopić je bio u Gorici pa je sada otišao u Rijeku, tako da i Čabraja može iz Lokomotive u Hajduk. Doduše, u Lokomotivi nema pritiska, ima mladu momčad koju treba razvijati i lakše je raditi - kaže Znaor.

Što smo u našem podcastu posvećenom SuperSport HNL još govorili o Hajduku i njihovim problemima; kako je bilo vidjeti Perišića na travnjaku; kako je Sopić digao svoju Rijeku i je li pritisak sada na njima; koliko je dobar potez napravio Jakirović s priključivanjem još jednog napadača Petkoviću; hoće li u Europu Osijek ili Lokomotiva? Odgovora na ta i druga pitanja pronađite u cijelom izdanju podcasta ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. travanj 2024 20:16