ANTE CIZMIC Cropix
STIGAO ODGOVOR S MAKSIMIRA

Javio se Dinamo: ‘Jakobušić je prekršio dogovor, usporedio našeg člana sa svinjom i pokazao da je mali čovjek‘

‘Vjerojatno ga je ponijela euforija nastala osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2022. 20:50

Nakon sastanka kojeg su ovoga petka u HNS-u održali predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, Dinama, Hajduka i ravnateljstva policije, priopćenje je odaslano i s Maksimira. Nakon Lukše Jakobušića u izjavi za medije, odnosno Kustićevom intervjuu za RTL, Dinamo se oglasio putem svojih službenih stranica. Evo što piše ondje:

- Danas je održan sastanak u Hrvatskom nogometnom savezu na kojem je prisutan bio ravnatelj hrvatske policije g. Nikola Milina, predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras i član uprave GNK Dinamo g. Krešimir Antolić, dok je domaćine predstavljala delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom g. Marijanom Kustićem.

Na sastanku je razmotrena situacija nastala nakon nasilnog napada na policiju u subotu 21. svibnja te je izražena zajednička volja za radom na napretku sigurnosnog aspekta nogometnih utakmica. Svi sudionici sastanka prihvatili su načela prema kojima se svi dionici nogometa trebaju pridržavati propisa i dobrih praksi hrvatskog i europskog nogometa, čiji je predvodnik upravo Dinamo.

Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka.

Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek. U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini.

Sve to neće nas zaustaviti u tome da u svakom segmentu napravimo još jači, bolji i europskiji Dinamo - stoji u priopćenju.

Linker
06. prosinac 2023 18:45