VOJKO BASIC Cropix
SUDAČKA ANALIZA

Javna pohvala sucu poljudskoga derbija: ‘Ključan moment bio je kada se autoritativno postavio prema Sahitiju‘

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački se ekspert osvrnuo na suđenje derbija između Dinama i Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 21:46

Odigrane su tri utakmice 32. kola HNL-a, nedjeljnu je priču zaokružio Dinamo remijem na Poljudu protiv Hajduka koji mu je bio dovoljan da i matematički osigura novu titulu prvaka Hrvatske.

image
VOJKO BASIC Cropix

U subotu je Istra bila bolja od Šibenika 3:0, Varaždin je na domaćem terenu izgubio od Osijeka 3:1, a u ponedjeljak će kolo kompletirati Lokomotiva i Gorica te Slaven Belupo i Rijeka.

Sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion pohvalio je suca Darija Bela koji se izvrsno postavio na poljudskome derbiju:

- Vrlo se dobro prilagodio, ovo mu je četvrti takav derbi i pokazao je da je sudac koji može vrlo kvalitetno suditi ovakve utakmice. Bio je uvjerljiv, strog, verbalno je upozorio Sahitija da neće trpiti teške prekršaje i to je bio ključan moment u kojem je pokazao autoritet. Opomene nije dodijelio jer nije bilo ni potrebe. Vrlo, vrlo dobro izdanje Darija Bela. - komplimentirao je Strahonja osječkom arbitru te potom dodao:

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

- Borevković je malo agresivnije ušao u Topića. Da je bio malo bliže, možda bi procijenio da je to bilo za žuti karton. Međutim, ne treba ga sad toliko secirati, suđenje je bilo na visokom nivou.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:39