Darko Milanič (u bijeloj majici) u društvu pomoćnika Sandra Bloudeka (u crnoj majici)

 TOMO NIčOTA
DOČEKALI GA IZ DINAMA

Je li Slovenac, bivši igrač Partizana, tajnoviti stranac koji će sjesti na Dinamovu klupu?

Došla ga je pozdraviti Vlatka Peras, predsjednica Dinamove Uprave, srdačno mu poželjela dobrodošlicu u Maksimir.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. svibanj 2022. 20:50

Gužva i na ulazu u maksimirske svečane lože, primijetili smo mnoga poznata nogometna lica. Među njima smo primijetili i izbornika Zlatka Dalića. Nogometni dužnosnici, ljudi iz Saveza, nekih drugih klubova, menadžeri. Tražila se ulaznica više i pred samim ložama, ali nije bilo puno sretnika koji su uhvatili nečiji višak.

Međutim, pola sata prije utakmice zaintrigiralo nas je jedno poznato lice i pompa koju je izazvao na ulazu u lože. U automobilu zagrebačkih pločica, s dvojicom prijatelja, pojavio se Darko Milanič. Slovenac, nekad igrač beogradskog Partizana i Sturma, trener koji je tek nekoliko dana bez angažmana, nakon što je napustio klupu ciparskog Pafosa. Čekao je Milanič na parkiralištu, koju minutu kasnije došla ga je pozdraviti Vlatka Peras, predsjednica Dinamove Uprave, srdačno mu poželjela dobrodošlicu u Maksimir.

image
TOMO NIčOTA

I to je sad pitanje, je li poželjela dolazak samo na ovaj derbi ili generalno kao novom treneru Dinama!? Da, nije novo njegovo ime na popisu potencijalnih trenera u Maksimiru, spominjalo ga se još prije godinu dana, ali, sve je ostalo samo na glasinama, uostalom, baš je tada Milanič preuzeo Pafos.

Njegov dolazak na dvoboj Dinama i Hajduka sigurno nije bio slučajan, pogotovo ne u svim tim okolnostima. Dakle, neki je dan otišao s Cipra, u Dinamu traže stranca, koji ima 'debeli' CV. Milanič ga ima, vodio je Maribor i u Ligi prvaka, ali, zapravo su mu uspjesi na klupi slovenskog velikana i najveći dosezi u dosadašnjoj karijeri. Slovan iz Bratislave, doduše, napustio je nekoliko kola prije kraja, u odličnoj poziciji, u finalu Kupa i na vrhu ljestvice, ali nije dočekao krunidbu u oba natjecanja. Vodio je i Leeds, ali samo šest utakmica u kojima nije upisao nijednu pobjedu! Godinu dana vodio je i Sturm, bez osvojenog trofeja, s Pafosom je, pak, uhvatio šesto mjesto i plasman u doigravanje za prvaka, ali više od toga nije išlo.

Ima u toj karijeri 54-godišnjeg Slovenca uspjeha i naslova, ali je li to životopis kakav su u Maksimiru 'ganjali', koji će jamčiti novi Dinamov europski iskorak? Dinamovi rezultati zadnjih godina u Europi više nisu takvi da se samo od takvog CV-a pada na 'stražnjicu'.

Pričalo se o nekakvim Portugalcima i Španjolcima, no, očito je to bila 'duda varalica' da se sakrije Milaniča kao kandidata! Zasad još uvijek kandidata, jer Ante Čačić ušao je u derbi s velikim plusom i u očima mnogih kao relevantni i jaki trenerski kandidat! Jesu li MIlaničevi aduti uistinu jači? Vidjet ćemo uskoro.

Linker
18. srpanj 2022 05:07