Dvoboj Stipe Biuka i Mousse Waguea (nije situacija nakon koje je sviran kazneni udarac)

 GORAN MEHKEK Cropix
PENAL ZA HAJDUK

Je li sudac Bel teško oštetio Goricu? To uopće nije bila situacija u kojoj se VAR trebao oglasiti!

Ako je i bio, riječ o vrlo ‘labavom‘ penalu, a takve Bruno Marić ne želi gledati...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. listopad 2022. 20:36

U 50. minuti sudac Dario Bel odlučio je svirati 11-erac za Hajduk s teškim posljedicama po utakmicu. Penal je naime bio dosta sporan. Domaći igrač Wagué i Hajdukov Biuk bili su u duelu u kojem su obojica lagano vukli jedan drugog.

Biuk prvi Waguéa, potom Wagué Biuka. Bel je pokazao da se igra nastavi., ali VAR soba ga je pozvala na razgovor. Tamo je glavnu riječ imao Tihomir Pejin.

PROMAŠAJ LIVAJE POGLEDAJTE OVDJE!

Bel je otišao pogledati spornu situaciju, dugo se nećkao, ali je ipak pokazao na 11 metara. S obzirom da je Biuk bio u za gol obećavajućoj poziciji ispred golmana Banića, ova odluka značila je da Bel mora pokazati i crveni karton domaćem igraču. Što je i napravio, pa je Gorica kažnjena s penalom i crvenim kartonom.

Po svemu viđenom, to je bila vrlo sporna situacija u kojoj se VAR nije trebao oglasiti. Ako je i bio možebitni penal, onda je on bio jako ‘labav‘, a znamo da šef sudaca Bruno Marić ne želi da se takvi penali sviraju.

Bel i Pejin su na kraju imali sreću što je Livaja promašio 11-erac, ali domaćin je utakmicu nastavio s igračem manje. Preteška kazna za duel u kojem prekršaja možda uopće nije ni bilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 05:36