Nikola Kalinić i Marko Livaja

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
NEMA LOGIKE

‘Je li to vizija? Vratiš Kalinića pa ga držiš na klupi!? Pa on je 9, a Livaja 10. I sad nakon pola godine...‘

Moraš snositi odgovornost, biti samokritičan kako bi shvatio gdje griješiš, kaže Ivan Gudelj
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 08. siječanj 2024. 22:11

Legendarni nogometaš splitskoga Hajduka i dugogodišnji trener Ivan Gudelj u velikom intervjuu za Sportske novosti progovara otvoreno o svemu što se događa na Poljudu, pa tako i o jednoj posebnoj temi.

Hajduk ipak napreduje, sami ste rekli da ste sigurni u osvajanje naslova?

- Napreduje, ali i previše luta po pitanju struke. Rekao bih i po pitanju pojačanja jer previše je igrača došlo, a nije ostavilo nikakav trag.

Sada je došao Kleinheisler, vratio se Kalinić...

- Mađar je dobar igrač, vjerujem da će donijeti nešto više. Kalinić? I njegov primjer pokazuje koliko Hajduk zna lutati. Nagovoriš ga da se vrati, da se odrekne nešto novca, a onda mu praktički ne daš pravu šansu. Godinama sam vodio mlade selekcije HNS-a, kroz ruke su mi prošli valjda svi koji su nešto valjali, a i danas tvrdim da je Kalinić bio u top pet talenata. Morao je napraviti veću karijeru, ali i ovako je napravio veliku. Kalinić je klasa. Vratiš ga i držiš na klupi!? Hej, kad ti Kalinić dođe, onda je on broj 9, Livaja 10, a ostalo slažeš oko njih dvojice. I sad ga nakon što pola godine nije trenirao vraćaš u klub? Je li to vizija kluba?

image

Ivan Gudelj

DAMIR KRAJAC Cropix

Igrat će Kalinić za jedan euro.

- To samo pokazuje koliko voli Hajduk. Međutim, kad je već Hajduk javno obznanio da će Kalinić igrati za jedan euro - zato što je to vijest koja će oduševiti navijače - zašto ne bi javno objavili koliko zarađuju i svi ostali igrači, pa ćemo svi znati kako se odnositi prema kome i što od koga očekivati. I pitati tko snosi odgovornost za sve one koji su na klupi, a skupo su plaćeni? Moraš snositi odgovornost, biti samokritičan kako bi shvatio gdje griješiš. I ja sam godinama teško prihvaćao kritiku, ali onda sam shvatio da nisam u pravu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 13:51