Livaja se nije naigrao protiv Rijeke

 Ante Čizmić/Cropix
OPET BEZ GOLA

Je li vrijeme da Leko reagira? Livaja je u krizi s kakvom bi netko drugi već bio zamijenjen

Najbolji igrač Hajduka je u Jadranskom derbiju praktično bio nevidljiv
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 07. listopad 2023. 20:51

Hajduk je izgubio od Rijeke na Rujevici i to je značilo prepuštanje prvog mjesta u SuperSport HNL današnjem rivalu. Splićani nisu u puno navrata prijetili Nediljku Labroviću, imali su dva udarca u okvir vrata, a još jednom su ostali bez pravog izdanja najboljeg igrača Marka Livaje.

Napadač Hajduka je danas imao samo jedan udarac i to van okvira gola, a ni u drugim statističkim pokazateljima nije bio pravi. Imao je samo 15 dodira s loptom, od devet dodavanja njih samo pet je bilo precizno (56%), od pet zračnih dvoboja s protivnicima osvojio je samo jedan, a od tri dvoboja u skoku niti jedan nije otišao na njegovu stranu. Izgubio je šest lopti, a tri puta se našao u zaleđu.

Od Sofascorea je dobio ocjenu 6,4. Samo su dva prvotimca Bijelih, Yassine Benrahou i Fahd Moufi, sa 6,3 bili slabiji od Livaje. Ne vjerujemo da bi uz ovakvu statistiku netko s manje iskustva i manje važnosti za momčad bio u igri svih 90 minuta.

image
Ante Čizmić/Cropix

Livaja je samo produbio svoju krizu. Ovo je šesta ligaška utakmica zaredom u kojoj nije postigao gol, a to mu se nije dogodilo godinu i pol. Tada je golgeterska kriza bila i duža, sedam ligaških utakmica Livaja nije postigao gol, ali Hajduk je tada upisao četiri pobjede i tri remije te s četvrtog mjesta skočili na prvo.

Sada je izgubio čelno mjesto, a od šest utakmica bez njegovog gola doživjeli su poraz u tri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 06:11