ANTE CIZMIC Cropix
MERCATO SPLITSKOGA KLUBA

Jedan Hajdukov internacionalac mogao bi otići već ove zime, a ispred Nikoličiusa su četiri velika upitnika

Čolina je na korak do potpisa za bundesligaša, a još šestorici ugovor istječe ovoga ljeta
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. siječanj 2023. 09:35

Hajduk ostaje bez još jednog igrača, David Čolina je napustio pripremnu bazu Bijelih u Novigradu, spreman odletjeti tijekom dana na liječnički pregled u Njemačku. Augsburg je nova destinacija za Čolinu kojeg u tom bundeligašu čeka godišnja plaća od 300.000 eura, prenosi njemački Skysport. Odštetu Nijemci ne spominju, a s hrvatske strane dolazi informacija da su Hajduk i Augsburg dogovorili razinu od 700.000 eura s bonusima i uključenih 10 posto od sljedećeg transfera 22-godišnjeg lijevog beka.

Hajduk je i ciljao prema 700.000 eura, a nakon gotovo tri tjedna od početka razgovora, cijena ipak nije bila dosegnula željenu razinu. Otvorena pitanja su i bonusi, te daljnja prodaja. Međutim, bez obzira na konačni rasplet pregovora, Čolina u svakom slučaju neće produžiti ugovor s Bijelima jer osim ponude Augsburga imao je još dvije opcije za odlazak u Bundesligu. S druge strane, Čolina je od Hajduka imao ponuđeno produljenje za još jednu godinu, ali dogovor nije postignut.

image

David Čolina

TOM DUBRAVEC Cropix

Čolina nije igrao utakmicu s MOL Fehervarom, ali je nazočio dvoboju. Nakon utakmice zatekli smo lijevog beka Bijelih u razgovoru sa čelnicima kluba, predsjednikom Jakobušićem i sportskim direktororm Nikoličiusom. Na kraju je najvažnije da su se svi srdačno pozdravili, sa širokim osmjehom naravno.

Simić je najzanimljiviji

Čolina, inače, nije jedini kojemu ugovor istječe ovoga ljeta, još šestorica igrača imaju isti ugovorni status. Jasno, nisu svi u istoj poziciji jer Subašić i Kalinić su igrači koji će se lako dogovoriti s klubom oko ostanka s obzirom na to da nemaju ambicija napuštati splitski klub. Njihova druga opcija može biti jedino prestanak aktivnog igranja, zadnji pozdrav karijeri.

image

Stefan Simić

ANTE CIZMIC Cropix

Međutim, kvartet internacionalaca u kojem su Atanasov, Lovrencsics, Simić i Fossati jako je zanimljiv glede pitanja budućnosti u Hajduku. Atanasov je uvjerljivo najmlađi, s 23 godine povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije najinteresantniji je od četvorice koja su ušla u zadnjih šest mjeseci ugovora s Hajdukom. Dosad nije bilo govora da će se Atanasovu produžiti ugovor, a pritom nije nevažna činjenica da je prošle jeseni uglavnom ulazio s klupe. U 11 nastupa u HNL-u samo je u tri navrata krenuo od prve minute. Europske utakmice također je počinjao u pričuvi, dok je u dva kup-susreta imao ulogu startera. Atanasov je po TM-u na cijeni od 700.000 eura, ali jasno je da je to samo svota na papiru.

image

Jani Atanasov

TOM DUBRAVEC Cropix

Ako je Atanasov najmlađi, onda je Stefan Simić svakako najzanimljiviji u igračkom aspektu. Igrač kojeg je još 2013. Milan platio Genoi čak 10 milijuna eura odrađuje zadnjih šest mjeseci u Hajduku. Simić je na cijeni od 500.000 eura, ali u ovom trenutku Hajduku i vrjedniji od takvog iznosa s obzirom na to da Leko igra s tri stopera, a Simić ima iskustvo svih sustava. Postoje naznake da bi se Hajduk i Simić mogli dogovoriti oko nastavka suradnje, ali zasad ipak ništa službeno.

Marco Fossati je naizgled također vrlo zanimljiv, međutim, ovaj je 30-godišnji igrač u zamjetnom padu forme. Hajduk kod Fossatija ima pravo odluke, može produljiti za još jednu sezonu ako ne bude boljih rješenja. U prijevodu, nema žurbe oko statusa Talijana.

image

Marco Fossati

ANTE CIZMIC Cropix

Gergo Lovrencsics je vjerojatno najizgledniji za brzi rastanak. Već ove zime ili najkasnije na ljeto. Lovrencsics je ušao u 35. godinu, od reprezentacije se oprostio prije 15-ak mjeseci i time je pokazao kakve su mu daljnje ambicije u karijeri, koja sigurno ulazi u “mirovinsko doba”. Ali, Hajduk još nije pronašao tko je alternacija za Mikanovića, zato i Lovrencsics još uvijek ima svoju zadaću u Hajduku.

image

Gergo Lovrencsics

PAUN PAUNOVIC Cropix

Četiri upitnika

Četiri su velika upitnika ispred sportskog direktora Nikoličiusa. Stoper koji diže konkurenciju, iskusni i “back-up” veznjak, te alternacija za desnog bočnog. Četiri igrača koji čekaju rješenja svog statusa, baš kako je riješen i Dimitrov, koji je također imao ugovor do ljeta, Bugarin je otišao prošlog mjeseca i već je pronašao novi klub u domovini. Do kraja mercata puno je vremena da se sva četiri “predmeta” dovedu do rješenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 19:37