DAMIR KRAJAC Cropix
PATRIK KOLARIĆ

Jedan je čovjek sve oduševio u derbiju! ‘Ovo je presedan, nije mi poznato da se ikad dogodilo nešto slično‘

‘Raduje me čvrstoća 26-godišnjaka, zaslužuje velike pohvale‘, rekao je Marijo Strahonja u Stadionu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2022. 21:10

Dinamo i Hajduk odigrali su derbi posljednjeg kola HNL-a na Maksimiru, a Modri su pobjedom 3:1 samo zapečatili naslov prvaka kojeg su osigurali kolo ranije, slavljem u Šibeniku, Ipak, Hajduku ostaje šansa za trofej u finalu Kupa (četvrtak) protiv Rijeke. Utakmica 36. kola HNL-a nije oskudjevala akcijom, ona se događala i prije i nakon dvoboja, a sudačku analizu iz svoga je kuta za HTV-ovu emisiju Stadion dao stalni analitičar Marijo Strahonja.

Komentirao je tako mladog Patrika Kolarića, njegovu treću utakmicu u najjačem rangu domaćeg nogometa. Riječi hvale sipao je kao od šale:

- Ovo je definitivno presedan, nije mi poznato da se ikad dogodilo nešto slično u bilo kojoj ligi u Europi. Komisija sudaca preuzela je veliki rizik kad mu je povjerila ovaj zadatak. Vjerovali su u njegov talent. Pokazao je da se radi o velikom talentu. Mladi suci sad vjeruju da će im se dati prilika. Patrik ima predispozicije da postane vrhunski sudac, pogotovo od trenutka kad ga UEFA uzme pod svoje - rekao je Strahonja.

image

Patrik Kolarić

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

A kako je reagirao Kolarić kod sportnih situacija? Livaji je poništio gol kod igranja rukom:

- Sudac je zauzeo kut u kojem nije mogao sam procijeniti, VAR soba radila je kontrolu i dogodila se činjenična odluka. Napadač ne smije neposredno prije postizanja gola igrati rukom. VAR soba sjajno je reagirala, a Patrik pokazao hladnokrvnost.

Strahonja kaže i da je kod trećeg Dinamova pogotka iz 112. minute sve bilo čisto:

- Sudac je bio vrlo blizu i imao sjajnu procjenu, to je nogometno prihvatljiv duel. Raduje me čvrstoća 26-godišnjaka, kada mu je VAR soba dala drugu priliku, pogotovo jer usporena snimka može zavarati i pojačati kontakt, on je ostao pri svojoj odluci. Velika pohvala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:11