TOM DUBRAVEC Cropix
POLAKO SE VRAĆA

Jedan od ključnih igrača Hajduka: ‘Zagolicala me ponuda, volio bih pokušati i dokazati da mogu u toj ligi‘

‘Za mene karijerno bi bila dobra jer još nisam prilike igrati u Ligama petice‘, kaže Melnjak
Piše: SNObjavljeno: 05. srpanj 2024. 16:03

Igralo se 13. kolo SuperSport HNL-a prošle sezone u Koprivnici kada je Hajduk slavio s 1:0 protiv Slaven Belupa. Unatoč slavlju, Bijeli nakon te utakmice nisu mogli biti sretni zbog teške ozljede Darija Melnjaka, koja je, pokazat će se, imala svoj obol u Hajdukovom strmoglavom padu u drugom dijelu sezone.

Od toga dana prošlo je više od 250 dana, prednji križni ligamenti 31-godišnjeg lijevog beka prošli su u međuvremenu proces rehabilitacije, a Melnjak se vratio u pogon te se s Bijelima na Bledu priprema za nadolazeću sezonu. Uvijek nasmiješen, za Dalmatinski portal dao je intervju i otkrio trenutno stanje koljena:

- Sve je odlično. Koljeno dobro reagira. Neka se tako i nastavi. Svakim danom je sve bolje i svaki dan nešto novo ‘otključaš‘ u glavi ili nozi - rekao je Melnjak.

Iako je sada, sudeći po njegovim riječima, sve u najboljem redu, da bi se doveo u trenutno stanje Melnjak je prošao trnovit put.

- Možda mi je najteže bilo kada se počelo maksimalno raditi, preko 1000 čučnjeva svakodnevno, a uz to je bilo vježbi od 300-400 ponavljanja. To je za glavu bio najteži period. Počinješ raditi sve, a ne možeš ništa.

Mnogi su mišljenja da je okosnica sezone za Hajduk bila upravo Melnjakova ozljeda.

- Volio bih da sam imao utjecaja na sezonu i rezultate. Cijelo vrijeme sam bio mišljenja da nas je dosta dotuklo kada su krenule ozljede Livaje, Uremovića... Još je bilo ozljeda. Odjedanput je kadar bio uzak. Baš nas je nesretno pogodilo. Moj je osjećaj da smo blizu, da smo ekstra konkurentni i da nijanse odlučuju. Na nama je da probijemo ono zadnje što nam fali - smatra Melnjak.

Bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius otkrio je kako su prošle godine imali ponudu za Melnjaka od Espanyola:

- Za Hajduk nije bila ok ponuda. Bila bi da sam bio top, da se ušlo u prvu ligu. Za mene karijerno bi bila dobra jer još nisam prilike igrati u Ligama petice. Ponuda me zagolicala, dobar klub, šansa da igram La Ligu. Imam više od 30 godina, volio bih pokušati i sebi dokazati da mogu igrati te lige.

Na Poljud je ovog ljeta stigao Gennaro Gattuso, puno se priča o disciplini koju talijanski stručnjak pokušava uvesti među momčad.

- Super ekipa, cijeli stožer je zanimljiv, pozitivan. Moj pogled na to je da on voli da je ekipa zajedno, da ‘putuje‘ terenom. Pošten rad, a onda ti se to vrati. Da budemo kao ekipa i pošteni prema lopti i suigraču i da dođemo zajedno do željenog cilja - zaključio je Melnjak.

Linker
05. srpanj 2024 16:03