Slavlje Hajduka

 JAKO PRKIC Cropix
NASTAVAK BAJKE

Jeličić nahvalio hajdukovca, Gattuso upozorava: ‘Ne smije nitko od njega raditi zvijezdu, još nije nigdje‘

Durdov će uskoro "odmoriti" od Hajduka, jer treba se zaputiti u tabor U19 reprezentacije Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 06. listopad 2024. 21:06

Bruno Durdov opet je ostao jedna od glavnih priča nakon utakmice na Poljudu. U pretprošlom kolu dvaput je zabio Gorici (4:1), a u nedjelju opet oduševio splitsku publiku pogotkom Šibeniku (4:0) u sklopu devetog kola SuperSport HNL-a.

Durdov će uskoro "odmoriti" od Hajduka, jer treba se zaputiti u tabor U19 reprezentacije Hrvatske, koja se priprema za kvalifikacijske oglede za Europsko prvenstvo, na rasporedu 13. (Armenija), 16. (Bjelorusija) i 19. (Srbija) studenog. Durdovu je 16, no "preskočio" je jednu selekciju i zaradio poziv u reprezentativni uzrast do 19 godina.

image

Bruno Durdov

DUJE KLARIC Cropix

Na njegovu prezentaciju na Poljudu prokomentirao osvrnuo se Joško Jeličić u emisiji MAXSporta.

- Uistinu mi je drago zbog Durdova. Očito mu je njegov otac, koji je nekoć i igrao sa mnom u pionirima, rekao: "Ako ne znaš gdje bi s loptom, stavi ju u rašlje". Dosad je zabio tri gola, ali ne zna se koji je ljepši - prokomentirao je Jeličić.

- Gattuso poznaje proces, kako u igračkom tako i ekipnom razvoju. Sjetimo se da mu je po dolasku bio prioritet izgraditi priču kroz defenzivnu stabilnost, igru bez lopte... Tu je Hajduk narastao i došao do razine da teško prima golove. Vidi se da imaju samopouzdanje, to jasno govore ove "male" utakmice. Zadržavaju defenzivni balans i puno lakše rješavaju zatvorene varijante. Na igračima se vidi da su zadovoljni s trenerom, na Poljudu igraju lakše i bez pritiska, što prije nije bio slučaj - dodao je Jeličić o igri Hajduka.

Gattuso je, pak, nakon utakmice upozorio da za Durdova nije dobro ako "preko noći" u očima javnosti postane zvijezda.

- Nogomet ne poznaje godine. Onaj tko je najbolji na treningu, taj igra. Bruno Durdov je jedan od tih igrača. Ali ne smijemo napraviti zvijezdu od njega. Ni mi, ni novinari. On još nije nigdje, ali može postati zvijezda. Ja ću se kao trener potruditi oko toga - kazao je Talijan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 21:07