RONALD GORSIC Cropix
STRUČNA ANALIZA

Jović prvo dosudio penal za Dinamo, pa nakon VAR-a poništio odluku, evo kako je situaciju komentirao Strahonja

Tomislav Ivković i Marijo Strahonja su komentirali 13. kolo SuperSport u HRT-ovom Stadionu
Piše: SNObjavljeno: 29. listopad 2023. 22:18

Hajduk je u Koprivnici došao do minimalne pobjede i tri boda za prvu povratničku utakmicu Mislava Karoglana.

- Bitna pobjeda za Hajduk. Ušli su u prvom poluvremenu s puno energije. Kad zbrojimo i oduzmemo, zaslužena pobjeda Hajduka točno za taj jedan gol - rekao je Tomislav Ivković koji je komentirao činjenicu da je Karoglan izvukao iz igre Ivana Dolčeka kojeg je uveo samo 12 minuta ranije.

- Ja sam to napravio i to na istom terenu. To su situacije kada velike ekipe ponekad moraju odigrati kao male ekipe. Karoglan se prepao i jedino što je mogao napraviti je izvući Dolčeka. Imao je još Trajkovskog koji je isto ušao, Livaju ne možeš vaditi i uveo je Eleza koji mu je bio potreban da dođe do prijeko potrebna tri boda. Cilj opravdava sredstva.

Tu utakmicu je sudio Mateo Erceg koji je dosudio kazneni udarac za Hajduk tek nakon poziva iz VAR sobe.

- Njegova pozicija je bila gdje je trebao biti, ali dva igrača su ga pokrila i on to samostalno nije mogao vidjeti. VAR je dobro reagirao, a ni on nije dugo gledao snimku i pokazao na bijelu točku - komentirao je tu situaciju Marijo Strahonja.

Na utakmici između Osijeka i Istre 1961 sudac Jakov Titlić je poništio gol Osijeka u 68. minuti nakon što je nekoliko igrača stalo s igrom jer su čuli zvuk sudačke zviždaljke koji je došao s tribina.

- Sve je prema pravilima, igrači su stali nakon zvižduka i tu su se stekli svi preduvjeti da se igra zaustavi. To ga je malo iznenadilo, možda nije najbolje odmah reagirao, a u konačnici je donio dobru odluku. Što se tiče kaznenog udarca, trebao je to vidjeti i prije poziva VAR sobe - rekao je Strahonja.

Marco Pašalić je odlučio utakmicu između Rijeke i Gorice, a Ivković je oduševljen njegovim igrama.

- Danas je on jedini igrač u SuperSport HNL na desnom krilu koji može danas-sutra igrati u reprezentaciji. Dalić bi mogao napraviti neke rošade, a po meni bi Brekalo, Musa i Vlašić mogli ispasti. Možda bi mogao ući baš Pašalić. Meni se on sviđa, to je igrač budućnosti. Prije on nego Ivanović. On nije igrao ni u U21 reprezentaciji, a pričamo da je za A reprezentaciju. Što se Melnjaka tiče, lijevi bekovi nisu u dobroj formi i nisu dovoljno ofenzivni. Melnjak je najofenzivniji od svih hrvatskih bekova i ako se Dalić odluči za ofenzivniju opciju, onda bi ga mogao pozvati. Ako se Dalić odluči da Gvardiol igra lijevog beka, onda više ne pričamo o Melnjaku - rekao je Ivković.

Fran Jović je sudio utakmicu na Maksimiru između Dinama i Lokomotive.

- Nije bilo elementa za kazneni udarac kod starta Theophila na Tuciju. Što se tiče jedanaesterca kojeg je dosudio pa poništio nakon intervencije VAR-a, tu se dogodila situacija da je dosudio kazneni udarac koji nije bio. Ovo definitivno nije situacija na temelju čega bi se trebao svirati jedanaesterac. Vrlo dobra odluka VAR-a - istaknuo je Strahonja.

Ivković je komentirao igru Dinama i detektirao problem.

- Ademi, Bulat, Mišić i Baturina ne mogu igrati u prvih 11 zajedno i tu ceh plaća Baturina koji mora igrati lijevo. Kad je Baturina počeo više operirati po sredini, nešto se počelo događati. Ovo je top pobjeda, sigurno će im se vratiti, ali Dinamo nije bio ni blizu nivoa na kojem bi trebao biti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:25