Fahd Moufi i Emir Sahiti

 TOM DUBRAVEC Cropix
JEDINI STRIJELAC

Junak Hajduka: ‘Bijeli dres je težak. Navijači? Naš 12. igrač, nema toga u Hrvatskoj, možda niti u Europi‘

Ofenzivac Splićana sjajnim je pogotkom srušio Lokomotivu i okončao krizu uoči Dinama
Piše: SNObjavljeno: 23. rujan 2023. 22:55

Emir Sahiti junak je Hajdukove pobjede nad Lokomotivom. Ofenzivac splitskog kluba sjajnim je pogotkom u 76. minuti donio svojoj momčadi pobjedu, te tako prekinuo krizu nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu.

- Trener uvijek ima povjerenja u mene. Normalno da uvijek dajem sve od sebe, i kada mi je teško i kada mi ne ide normalno da ću dati sve od sebe na treningu, trenirati još jače i jače, hvala Bogu da se to vraća. U svaku utakmicu ulazimo s ciljem pobjede, protiv Lokomotive smo zaslužili pobjedu, imali smo puno prilika.

Igrače Hajduka tijekom utakmice "izluđivao je" Nikola Čavlina sjajnim obranama.

- Dobar vratar, mlad, talentiran.

Strijelac je komentirao i dva nova pojačanja u klubu: Mihaela Žapera i Aleksandra Trajkovskog.

- Dobri, iskusni igrači. Drago mi je da su došli, nadam se da ćemo biti još jači i da će nam pomoći.

Unatoč pobjedi, Sahiti vidi prostor za napredak.

- Moramo biti puno bolji, imamo velike igrače. Ovo je Hajduk, veliki klub, na svakoj utakmici moramo pobijediti.

Hajduku sada slijede derbiji...

- Moramo biti fokusirani na svakoj utakmici. Dolazi nam sad Dinamo, veliki derbi, analizirat ćemo. Daj Bože da pobijedimo i ostavimo tri boda ovdje... Kako trebamo igrati za pobjedu? Uvijek moramo biti fokusirani, dati sve od sebe. Moramo se truditi za ovaj dres, stvarno je ovaj bijeli dres težak... Navijači su naš 12. igrač, nema toga u Hrvatskoj, možda niti u Europi.

Što se tiče pogotka, bio je uvjeren kako će ta lopta završiti u mreži.

- Imamo puno prilika, mogli smo pobijediti i 2:0, 3:0... Vidio sam prazan prostor i opalio. Baš mi je falio taj gol, svaki igrač želi zabiti, ali najbitnije je da pobijedimo.

Komentar utakmice dao je nakon utakmice i Josip Elez:

- Nikada nije lako, nikada nije sigurno, a na kraju je drago svima, i navijačima i igračima da smo izvukli ta tri boda. Malo smo se mučili, ali najbitnije na kraju je da smo osvojili tri boda. Sada se ovog tjedna moramo što bolje spremiti za iduću utakmicu.

Elezu je ovo bila prva utakmica u prvoj postavi Hajduka nakon gotovo godinu dana i oporavka od ozljede. Kako je tijelo reagiralo?

- Skoro kao kad sam prije igrao, u raspadu skoro. Sad ću gledati kako se oporaviti i vidjeti što će biti za iduću utakmicu.

U idućoj utakmici na Poljud dolazi Dinamo.

- Ne treba te utakmice najavljivati, to su uvijek najlakše utakmice. Svi su koncentrirani, to je najveći derbi i najbitnija utakmica. To se ne treba najavljivati ni tražiti bilo kakve motivacije. Svakom igraču je u glavi samo ta utakmica. Ne treba praviti nikakvu dramu oko toga nego je odraditi kao i svaku drugu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. listopad 2024 12:29