Sandro Gotal i Artem Milevski

 TOM DUBRAVEC Cropix
POSRNULI BIVŠI HAJDUKOVAC

‘Kad bi popio, glava mu se promijenila, bio je loš za sebe. Zarađivao je milijun i pol godišnje...‘

Goran Popov progovorio je o Artemu Milevskom koji se nalazi u bolnici u Kijevu
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2023. 21:21

Bivši igrač Hajduka i RNK Splita Artem Milevski nedavno je završio u bolnici zbog problema s alkoholom. Legendarni nogometaš je u bolnici u Kijevu i stanje mu nije dobro. O cijeloj situaciji sada se oglasio Goran Popov koji je s Milevskim igrao za kijevski Dinamo.

- Pročitao sam da je Artem već pet dana u bolnici. Igor Surkis, gazda Dinama, mu pomaže, ali nisam s njim razgovarao o toj temi. Neugodno mi je pitati takve stvari. Artem i ja smo bili bliski prijatelji i provodili zajedno vrijeme svaki dan dvije godine. Kad smo igrali nogomet, svaki dan sam mu govorio da štedi novac, kupi dva ili tri stana u Kijevu. Imao je plaću od milijun i pol godišnje. Za to ste mogli kupiti dva stana i iznajmljivati ih za tri, četiri tisuće dolara.

Popov je rekao kako je alkohola bilo i prije, no sada se stanje pogoršalo.

- Kada bi se otrijeznio, složio se sa mnom i rekao kako sve točno govorim, ali kada bi popio glava bi mu se promijenila. Bio je loš za sebe. Kada su se njegovi prijatelji, 15-20 ljudi, družili u restoranu, uvijek sam vidio da Milevski ne dozvoljava nikome da plati. Uvijek je sam plaćao račune. On mi je prijatelj i uvijek sam mu spreman pomoći, ali u zadnjih šest do osam mjeseci je bio potpuno izgubljen, udaljio se od svih nas koji smo ga poznavali. Zadnji put sam ga vidio u Rumunjskoj kada je Makedonija igrala s Ukrajinom. Napravili smo video za njegov kanal.

Milevski mu tada nije pričao o problemima.

- Izgledao je sjajno kada smo se vidjeli, ali imamo zajedničkog prijatelja koji ga svakog drugog dana posjećuje i rekao mi je da nakon početka rata u Ukrajini pije svaki dan. Doslovno svaki dan, bez prestanka. Pitao sam ga zašto nije otišao iz Kijeva, a on je jasno odgovorio da ne želi, da je igrao tamo za Dinamo, da neće nigdje. Onda sam mu pisao, ali nije odgovorio.

Popov je odgovorio i na pitanje jesu li zajedno pili dok su igrali.

- Događalo se nakon utakmica. Borili smo se protiv Šahtara i dobili skoro svaki meč, a nakon pobjeda možete ići u restoran, ali jedno je kada svaki dan trenirati, a drugo kada se ne bavite sportom. Onda mogu nastati problemi kao što je ovo što je snašlo Milevskog. Dok smo igrali nije to bio veliki problem, alkohol nas nije ometao. Artem je pametan i dobar, ali je loš za sebe. Moramo ga izliječiti - rekao je Popov pa zaključio:

- Glavno je da ne nastavi piti. Vidio sam njegovu fotografiju. Ako ste dobili 30 kilograma godišnje nakon završetka karijere, to nije normalno. Ovo je ozbiljan problem. Treba se smiriti, nastaviti živjeti i raditi. Kad nema posla, samo piješ i ostaješ sam s lošim mislima. Alkohol ne rješava problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 13:45