Marko Rog

 VLADIMIR SHTANKO Anadolu Agency Via Afp
SPREMA SE VELIKI TRANSFER

Kakav bi ovo bio posao! Talijani se raspisali: Hajduk želi bivšeg Vatrenog, napravit će sve da ga dovede

Nekoć je igrao i u Dinamu, a žele ga i brojni njemački klubovi koji su konkurencija Hajduku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2022. 14:15

Marko Rog će ovog ljeta vrlo vjerojatno promijeniti sredinu. Njegov Cagliari je ispao u drugu talijansku ligu i došlo je vrijeme za rastanak. Bivši Vatreni je u Cagliariju imao dvije teške ozljede koljena pa je prošle sezone odigrao tek osam utakmica, odnosno oko 300-tinjak minuta.

Gazzetta dello Sport piše da novi talijanski prvoligaš Cremonese želi oktupiti Rogov ugovor, dok sardinijski portal Centrotrentuno podsjeća i na interes Hajduka koji izgleda ne jenjava. Bijeli nisu odustali od bivšeg Vatrenog kojeg, tvrde Talijani, pokušavaju nagovoriti na povratak u HNL.

"Splićani već neko vrijeme pokušavaju nagovoriti Roga da se vrati kući. Hajduk ne bi otkupio njegov ugovor već bi ga doveo na posudbu", pišu Talijani.

Isti izvor ističe kako su za Roga zainteresirani i njemački Wolfsburg, Union Berlin i Eintracht Frankfurt.

"Niti jedna ponuda iz Njemačke nije stiga u klub, ali interes postoji", ističe Centrotrentuno.

Rog je iz Splita 2015. godine otišao u Dinamo za pet milijuna eura, a onda ga je prvak Hrvatske godinu kasnije prodao Napoliju za 15 milijuna eura koliko ga je i Cagliari platio 2020. godine.

Što se tiče Hajduka, u ovom prijelaznom roku je stigao stoper Toni Borevković, a u Splitu Roga navodno vide kao idealno pojačanje i partnera za Filipa Krovinovića. Uprava Hajduka je nedavno zagonetno najavila da radi na velikom transferu, a sudeći prema pisanju Talijana, to bi mogao biti upravo Marko Rog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:19