Marko Capan

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
LOŠE VIJESTI IZ SPLITA

Kakav peh za kapetana mladog Hajduka: Capan preskače kompletnu završnicu Lige prvaka

‘Prve procjene govore kako će s terena izbivati najmanje tri tjedna‘ - objavio je Hajduk
Piše: SN, Frane Vulas, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. travanj 2023. 13:11

Kapetan juniora Hajduka Marko Capan će u potpunosti preskočiti završnicu juniorske Lige prvaka zbog ozljede stopala. Capan je već od ranije otpao za polufinalni susret s Milanom koji se igra 21. travnja, zbog trećeg žutog kartona zarađenog u četvrtfinalnom ogledu s Borussijom u Dortmundu. Sada je u slučaju da se njegova momčad plasira u finale koje se igra 24. travnja Capan otpao i za taj susret zbog distorzije gležnja zarađene na okupljanju U19 reprezentacije. Bolji iz okršaja Hajduka i Milana u finalu će igrati protiv pobjednika ogleda Sportinga iz Lisabona i AZ Alkmaara, piše Slobodna Dalmacija.

- Prve procjene govore kako će s terena izbivati najmanje tri tjedna - objavio je Hajduk na službenoj stranici kluba.

Capan zaista nema sreće. Žuti karton zaradio je u četvrtfinalu UEFA Lige mladih zbog neprimjerenog ponašanja suigrača, isključivo zbog toga što je kapetan momčadi, pa je automatski otpao za polufinalni ogled. Potom se ozlijedio u zadnjem susretu elitnog kola U19 kvalifikacija za nastup na Euru, u susretu s Portugalom u kojem Hrvatska više nije imala ama baš nikakvih izgleda za plasman na završnicu (samo najbolja momčad skupine se plasirala, Hrvatska je uoči tog susreta za Portugalom zaostajala pet bodova) te je zamijenjen u 29. minuti te utakmice. Prema prvim prognozama slijedi mu tri tjedna mirovanja. Dakle, preskočit će sigurno i polufinale seniorskog kupa sa Slavenom Belupom u Koprivnici u srijedu 12. travnja.

Prethodno je Capan u UEFA Ligi mladih već preskočio i susret s Manchester Cityjem (2:1) na Poljudu u osmini finala jer je tada bio priključen prvoj momčadi ‘bijelih‘. Jedan žuti karton zaradio je Capan u susretu play offa sa Šahtarom iz Donjecka (1:0) na Poljudu, a onaj prvi još u uzvratu 2. kola (Puta nacionalnih prvaka) s albanskom Apolonijom (3:1) na Poljudu u koji je Hajduk ušao s velikom prednošću jer je u prvom susretu u gostima uvjerljivo slavio (3:0).

Linker
04. svibanj 2024 14:40