Nikola Kalinić zabio je za 1:1 protiv Zrinjskog

 ANTE ČIZMIĆ/Cropix
REMI U MOSTARU

Kalinić poništio gol bivšeg dinamovca, Hajduku se nakon pola godine vratio važan igrač

Mislav Karoglan iskoristio je reprezentativnu stanku za provjeru protiv Zrinjskog u Mostaru
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 22. ožujak 2024. 19:32

Prvenstvenu stanku iskoristili su mostarski Zrinjski i splitski Hajduk kako bi odigrali prijateljsku utakmicu u Mostaru. Gostovanje Hajduka izazvalo je ogroman interes u Mostaru i Hercegovini, pa je stadion bio krcat, a u takvom ambijentu dva trenutno drugoplasirana sastava svojih liga odigrali su 1:1.

Sve važno dogodilo se u prvih 15 minuta, domaći su poveli preko Marija Ćuže, a izjednačio je Nikola Kalinić. Ostatak utakmice bio je odrađivanje posla, a najveće uzbuđenje izazvali su sami Hajdukovi igrači, pogotovo oni slavniji, koji su izazvali euforiju među lokalnom djecom kada su im prišli.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Mostarski Zrinjski posljednjih godina, doduše ne i ove sezone, toliko je dominantan u domaćem dvorištu da je navijačima mostarske momčadi postalo važno gdje je njihov Zrinjski u odnosu s europskim klubovima. Prošlo europsko ljeto pokazalo je da se mostarski Plemići mogu nositi i s klubovima iz gornjeg doma europskog nogometa, a prijateljska utakmica s Hajdukom potvrdila je da ne zaostaje puno ni za regionalnom elitom.

Doduše, Hajduk je u Mostar došao bez devetorice prvotimaca zauzetih reprezentativnim obavezama, ali i u dosta jakom sastavu, pogotovo u navali gdje su iza leđa Nikole Kalinića, Brekala i Sahitija djelovali Krovinović i Pukštas. Kapetan Hajduka Marko Livaja doputovao je u Mostar, ali je sjeo na Hajdukovu klupu, iako nije bio u zapisniku za utakmicu.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix
image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

I kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija zbog ozljede nije bio u sastavu, no prvih 11 koje je izveo trener Željko Petrović, bivši igrač zagrebačkog Dinama, bio je vrlo jak, čak i bliže nekom idealnom sastavu od onog koji počinje u prvenstvu s obzirom na pravilo "zaštićenog igrača".

U prvih 11 Zrinjskog našla su se i dva bivša hajdukovca, Filip Bradarić i Tomislav Kiš, a treći, Mario Tičinović, počeo je s klupe. Upravo je jedan od njih, ofenzivac Kiš, kreirao pogodak za vodstvo domaćih u trećoj minuti. Nakon njegovog kornera lopta se od Marokanca Moufija odbila do usamljenog Marija Ćuže koji iz neposredne blizine pogađa za 1:0 i slavlje većeg dijela punih tribina.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix
image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Kažemo namjerno "dijela" jer dobar dio tribina radovao se i deset minuta kasnije, ali ovaj put na Hajdukov pogodak. Krovinović je bio asistent, a Kalinić strijelac za brzi povratak Hajduka u utakmicu. Unatoč uraganskom početku pogodaka do poluvremena više nije bilo, a treba izdvojiti centimetarski promašaj Mulahusejnovića te zbog zaleđa poništen zgoditak Ćuže.

Početkom drugog dijela tempo je znatno otpao, pogotovo nakon silnih izmjena, prije svih kod domaćina koji je do 57. minute ubacio devet novih igrača. Skoro 20 minuta nije bilo apsolutno ničega, dosadna igra između linija, a onda se u 75. minuti ukazala prilika za Hajduk. Nakon udarca Dajakua vratar Goran Karačić skrenuo je loptu u vratnicu. Hajdukov trener Mislav Karoglan pred sam kraj utakmice dao je priliku šestorici juniora, pa su zadnjih sedam, osam minuta ili čak manje dobili Marino Skelin, Ivan Krstanović, Mateo Bačić, Branimir Mlačić i Frane Bobanović te vratar Ivan Pavela.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

Prvenstvena stanka za obje momčadi prekida se 30. ožujka, a zanimljivo da će i Zrinjski i Hajduk imati velike derbije. Dok Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo, Zrinjski će gostovati kod aktualnog lidera Premijer lige, banjolučkog Borca.

Hajduk: L. Kalinić (od 89. Pavela) - Moufi (od 82. Krstanović), Ferro (od 63. Jurić-Petrašilo), Mikanović (od 89. Mlačić), Hrgović - Odjidja-Ofoe, Pukštas, Krovinović (od 82. Skelin) - Brekalo (od 46. Dajaku), Sahiti (od 89. Bobanović), N. Kalinić (od 46. Čuić, od 82. Bačić)

Zrinjski: Marić - Ćorluka, Šunjić, Barišić, Corda - Savić, Bradarić - Malekinušić, Kiš, Ćuže - Mulahusejnović

Linker
22. ožujak 2024 19:40