Primož Gliha

 ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp
BIVŠA ZVIJEZDA MODRIH

‘Kao dinamovac tipujem na Dinamo, ali Hajduk, koji je lošiji na terenu nego na tribinama, ima jednu prednost‘

Legendarni slovenski nogometaš Primož Gliha osvrnuo se na borbu za naslov prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. prosinac 2023. 16:43

Legendarni slovenski nogometaš Primož Gliha gostovao je u Studiju 4 Hrvatske televizije.

- Nogomet je danas vrlo zanimljiv. Favorita više nema, tu su svi negdje, mi smo izašli svi iz "jugoslavenske škole nogometa". Nogomet je bio na visokom nivou. A kada zabiješ Hrvatima tri komada, ostaje to u sjećanju – rekao je Primož Gliha, koji je kao slovenski reprezentativac Hrvatskoj zabio hat-trick na Poljudu (3:3) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998.

Kazao je kako očekuje dobar nastup Slovenije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a prokomentirao je i Hrvatsku pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića.

- Rezultati u kontinuitetu kažu sve, a imate jednu pozitivnu notu jer uvijek želite više, više i više.

Kao igrač Dinama Gliha pamti maksimirski stadion u puno boljim izdanjima od sadašnjeg.

- Mi smo izgradili stadion od 16 do 18 tisuća mjesta u Ljubljani. Ali to je sporno jer kada reprezentacija igra onda je puno, a inače je prazan te je to velik problem. Koriste ga Olimpija i Bravo. Zagreb je ipak veći, moguće da vam treba kapacitet oko 30 tisuća.

U Hrvatskoj se vodi velika borba za naslov prvaka između Hajduka, Rijeke i Dinama. Tko će na kraju prvi proći kroz cilj?

- Kao dinamovac, normalno na tipujem na Dinamo, ali neće biti jednostavno jer Hajduk stvarno ima dobru publiku, puno bolju publiku ima Hajduk i tu taj neki religiozan odnos do Hajduka sa strane ljudi, to će vjerojatno nositi Hajduk koji je puno lošiji na terenu nego na tribinama – zaključio je Gliha u Studiju 4.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:17