VOJKO BASIC Cropix
PRVE REAKCIJE

Kapetan Hajduka: ‘Ovo je medalja zlatnog sjaja. Ako Bog da neki će od nas igrati Ligu prvaka i za seniore‘

Puno emocija, pa čak i suza bilo je u redovima Hajduka nakon visokog 5:0 poraza u finalu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2023. 20:33

Nakon što su u finalu juniorske Lige prvaka u Ženevi pretrpjeli 5:0 poraz od AZ Alkmaara, Hajdukovi igrači stavili su oko vrata srebrne medalje i podigli glavu jer bez obzira na ishod u današnjem susretu, njihovo putovanje do finala učinilo je Hrvatsku ponosnom. Prvi je izjavu nakon ceremonije dao kapetan Marko Capan.

- Svi smo trenutno tužni jer nismo osvojili to prvo mjesto, ali što je tu je. Mislim da je ovo medalja zlatnog sjaja i svi smo mukotrpno radili kako bi došli do nje, tek kad se slegnu dojmovi bit ćemo svjesni što smo napravili - započeo je veznjak Hajduka pa dodao:

- Ušli smo u susret kako smo se i dogovorili, ali nedostajalo je mirnoće i naravno da će protivnik to kazniti. Bili su bolji od nas i treba im čestitati. Idemo dalje i ponosni smo što smo došli do ovdje - zaključio je.

- U isto vrijeme smo ponosni i razočarani, ali to je nogomet. Bit će lijepih i ružnih trenutaka, a ovo nas tome može naučiti. Ako Bog da neki će jednoga dana ovako igrati Ligu prvaka i za seniore. Možemo samo čestitati našem protivniku, pokazali su sjajnu energiju. Žao nam je i zbog navijača koji su prošli toliko kilometara za nas i možemo im se samo zahvaliti na tome - bile su riječi Roka Brajkovića, dvostrukog asistenta u pobjedi nad Milanom u polufinalu.

Iako je primio pet pogodaka, Borna Buljan bio je itekako raspoložen u prvom poluvremenu, pročitao je namjeru Addaija iz jedanaesterca, ali udarac je bio precizan. Nakon utakmice rekao je:

- Raspali smo se u drugom poluvremenu, ne znam zbog čega se to dogodilo, je li zbog umora ili je svemu kriv prvi gol iz jedanaesterca u posljednjem trenutku prvog poluvremena, ali nismo se uspjeli vratiti u utakmicu, a imali smo 45 minuta vremena. Šteta da je ovako završilo, ali moramo biti i imamo zbog čega biti ponosni na sve što smo dosad dobro ostvarili, dignut glavu i sad kvalitetno dovršit sezonu na domaćoj sceni.

Linker
27. travanj 2024 15:09