42 godine prošlog je mjeseca proslavio ex-hajdukovac iz Dubrovnika

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
POVRATAK STARE SLAVE

Kapetan koji je doveo Hajduk na korak do naslova prvaka: ‘Našim protivnicima će sad nedostajati braniča!‘

Hajdukov kapetan iz Kalinićeve zadnje sezone provedene na Poljudu vjeruje u dobre dane Bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. veljača 2022. 19:35

Srđan Andrić predvodio je Hajdukovu sjajnu generaciju iz sezone 2008./09. koja je u finišu tog prvenstva ostala bez naslova prvaka. Momčad sa Subašićem na vratima, Vejićem i Maločom u obrani, Šerićem i Strinićem, pa Skokom u sredini, Ibričićem na polušpicu, Tomasovom i Gabrićem na krilima.

Obje su jake

Jasno, i s Kalinićem u ulozi špica.

- Odlična momčad, ali ne bih je uspoređivao s današnjom ekipom Hajduka. Obje momčadi su izuzetno jake, međutim, nezahvalne su usporedbe različitih vremena u kojima su djelovale. Jedino mi je žao što nismo onda osvojili titulu, ali nema smisla uspoređivati. Svako vrijeme nosi svoje specifičnosti - reći će Andrić na samu pomisao da se kompariraju dvije najjače ekipe Bijelih u posljednjih 20 godina.

image

42 godine prošlog je mjeseca proslavio ex-hajdukovac iz Dubrovnika

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Ali, zato Andrić dobro poznaje Nikolu Kalinića, igrača s kojim je tada dijelio svlačionicu. I ne samo dijelio svlačionicu, bio je kapetan mladom centarforu u usponu.

- Što reći o Kali osim da se pogledaju klubovi u kojima je igrao. Velika karijera, a očito još ima u njemu motiva za postignuća koja bi mu mogla dodatno obogatiti životopis. Vratio se iz Verone gdje je ima natjecateljski ritam i bez obzira na godine, uvjeren sam da još može puno dati Hajduku. Uostalom, i sam je naglasio koliko je dugo već koncentriran na povratak u bijeli dres.

Nikakav problem

Andrić smatra je da je Hajduk posložio momčad koja će bez većih problema uzimati bodove na utakmicama s protivnicima nižeg rejtinga.

- Takvi susreti ne bi trebali predstavljati nikakav problem. Mene više zanimaju dvoboji s Dinamom, Rijekom i Osijekom jer u tim susretima će se rješavati pitanje prvaka. Hajduk je uhvatio zalet, a dolaskom Kalinića bit će znatno jači.

Teško je kazati i efikasniji kada su Bijeli već i u prethodnim utakmicama često zabijali pod tri-četiri pogotka. Međutim, razvidno je da će u Kaliniću dobiti igrača koji će u tandemu s Livajom biti velika enigma za protivničke obrane.

- U šali kažemo da će faliti obrambenih igrača s druge strane - kaže Andrić i dodaje:

- Livaja je dosad bio igrač oko kojeg se sve vrtjelo. Kreator, realizator, napadač, povučeni špic... sve je mogao odigrati. I mora se naglasiti, fantastično je to radio premda je fokus protivničkih obrana konstantno bio na njegovoj igri. Zato držim da će se dolaskom Kalinića otvoriti veći prostor za Livaju. Što će to konkretno značiti u igri ne mogu precizirati, treba tek vidjeti kako će se Dambrauskas posložiti momčad na travnjaku, međutim, svima je jasno da će Kalinić i Livaja biti odličan tandem. Igrači za čije će se čuvanje protivničke obrane oznojiti i prije nego izađu na teren. Razmišljajući, naravno...

Kalinić je još u mlađim danima, u to vrijeme dok je Andrić pred 13 godina bio kapetan Hajduka, pokazivao zbog čega se pred njim otvaraju vedri horizonti.

- Uz Kalinića su svi profitirali. Zabijao je Kalinić, ali otvarao je i prostor za krilne napadače Gabrića i Tomasova. Uz Kalinića je profitirao Ibričić koji je dolazio iz pozicije povučenog špica. Igra leđima od gola, njegovo vezivanje stopera, držanje po dvojice igrača na leđima, svim suigračima je nudilo prigodu za dojmljiva ostvarenja

Navijači imaju priliku ponovno gledati jedan moćni Hajduk

Kao i svi ostali navijači Hajduka, raduje se i Andrić proljeću koje dolazi.

- Derbiji su najvažniji, a prednost Bijelih je činjenica da će se, primjerice, već do susreta s Rijekom krajem veljače momčad uigrati s Kalinićem. Zatim slijedi Hrvatski kup, pa zatim Dinamo. Ima pravih utakmica u kojima će se dokazivati klase, a Kalinić je svakako u vrhu tog popisa. Hajduk je s Kalinićem puno dobio, navijači također. Imat će priliku ponovno gledati moćni Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 04:39