Filip Uremović

 Damir Krajač/Cropix
NOVI IGRAČ ‘BIJELIH‘

‘Karakterni kapetan bit će pojačanje za Splićane. U HNL-u sigurno neće biti u podređenom položaju‘

Menadžer koji je odveo Uremovića u Rusiju o prinovi momčad s Poljuda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 07:34

Tomislav Dujmović, nekadašnji igrač RNK Split, šest je sezona proveo igrajući u Rusiji, a danas je menadžer koji najbolje poznaje upravo rusko tržište. U ljeto 2018. godine upravo je Dujmović transferirao Filipa Uremovića iz ljubljanske Olimpije u Rubin Kazanj.

- Za Uremovićev odlazak u Rubin dovoljno je reći da je već sljedeće sezone postao kapetan. Rijetko stranci dobivaju tu privilegiju, a Filip je svojim odnosom zaslužio takav status - kazao nam je Dujmović.

Nije Rubin jedina momčad u kojoj je Uremović nosio kapetansku traku, isti je status imao i u drugoj momčadi Dinama.

- Profesionalac je u pravom smislu te riječi. Polivalentan igrač koji se kvalitetno snalazi na više pozicija - dodat će Dujmović.

Uremović je izvorno stoper koji može igrati i obje bekovske pozicije. Već je dobro znano da je prije tri sezone u Vatrenima igrao desnog beka prije "ere Juranović".

- Nije desni bek, ali u reprezentaciji je tada na stoperskoj poziciji bila velika gužva s Lovrenom, Ćorlukom, Vidom i ostalim konkurentima. Nije mogao ući u uži izbor za stopera, a Dalić je tražio igrača na desnom beku, pa je probao na toj poziciji, premda je cijelu karijeru bio stoper. U Rusiji je znao zabijati i golove zahvaljujući kvalitetnom ofenzivnom skoku.

Ipak, mora se priznati, posljednje dvije sezone nisu bile blistave u karijeri Filipa Uremovića. Posudba u Sheffield United, zatim teška godina u Herthi s kojom je ispao u 2. ligu. Što za Uremovića znači dolazak u Hajduk? Ne možemo reći da je u pitanju povratak, jer 1. HNL nikada nije igrao.

- Istina je da dvije posljednje sezone nisu bile na očekivanoj razini uslijed niza nepredviđenih okolnosti. Međutim, u HNL-u sigurno neće biti u podređenom položaju, to treba naglasiti. U segmentu adaptacije nema nikakvih problema, jer nakon međunarodnog iskustva jasno je da se može nositi s obvezama u HNL-u. Pritom bih rekao da će za njega HNL biti izazov s obzirom na to da će se boriti za sam vrh. Uvjeren sam da će biti pojačanje za Hajduk. S takvim iskustvom i radnim karakteristikama morao bi biti veliki plus za splitsku momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:45