Mislav Karoglan

 IVAN PERIC Cropix
TRAŽI NASTAVAK NIZA

Karoglan: ‘Imamo prostora za napredak, užasno ulazimo u drugo poluvrijeme. Ne treba mi više poraza u životu‘

‘Nema straha, realna je svlačionica. Dosta ih je izgleda opeklo, pa su dobro, s obje noge na zemlji‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. prosinac 2023. 14:30

Pred posljednju utakmicu jeseni na Poljudu, Mislav Karoglan je smiren i koncentriran. Razmišlja isključivo o subotnjem ogledu s Goricom, ne gleda ni korak naprijed.

- Oni što gledaju puno naprijed često imaju teško prizemljenje. Kvalitetni pad - slikovito se izrazio Karoglan.

Šestu pobjedu u nizu traži Hajduk u susretu gdje su navijači praktički već upisali bodove. Jasno, to je samo računica sa tribina, jer nijedna pobjeda nije se lagano upisala ove polusezone, pa ne treba očekivati ni sa Goricom. Kako je Karoglan motivirao igrače za dvoboj u kojem gost nema što izgubiti, a Hajdukov je ulog golem.

- Nema straha, realna je moja svlačionica. Dosta ih je izgleda opeklo, pa su dobro, s obje noge na zemlji. Imaju smoji igrači veliko sampopouzdanje, znaju da smo u dobrom nizu, ali kada radimo analizu nije samo fokus na dobrim detaljima. Ima tu puno prostora za napredak.

Može li se konkretizirati sintagma "prostor za napredak"? Pitanje je malo zateklo Karoglana, nekoliko je sekundi razmišljao, tišina je "parala" zrak u novinarskom salonu.

- Ne, niste me ostavili bez teksta, već sam razmišljao što mogu ponuditi u odgovoru. Koliko daleko mogu otići. Naš ulazak u drugo poluvrijeme najveći je prostor za napredak. Imamo užasne ulaske u drugo poluvrijeme. Mimo analize to se može vidjeti prostim okom. Čudno, ali je tako. Rekao bih da su svakoj fazi imamo prostor za napredak.

Kakvu Goricu očekuje Karoglan? Momčad koja je uz Hajduk primila najmanje pogodaka u HNL-u (9) sigurno će se koncentrirati na obranu.

- Očekujem uređenu Goricu koja igra kroz zonski presing. Kvalitetni su u tom segmentu. Uostalom, primili su samo devet golova i pretendent su za Europu što puno govori. Moramo im dati samo maksimalni respekt, jer zaista mi se sviđa kako pragmatično razmišljaju. Dobro su posloženi, imaju glavu i rep. Momčad je koja ti neće nitšta dati, ništa pokloniti. Svi su se mučili protiv njih,

s te strane se pokušavamo spremiti. Znam da navijači očekuju euforiju, ali naše su utakmice takve kakve jesu. Mi moramo biti pametni, kao što je pametna i Gorica. U tom slučaju možemo očekivati usojeh.

Trener Gorice Dinko Jeličić vjeruje da će Hajduk napasti žestoko od prve mnute, ali jasno je da će Bijelima trebati puno strpljenja protiv organizirane obrane Turopoljaca bez velikih zvijezda.

- Imamo plan, ali u smislu prilagodbe protivniku se prilapođavaš samo u nekim stvarima, jer glavne principe ne diraš. Gorica je mirna u zadnjoj liniji, imaju vratara koji zna igrati, stopere koji su koncentrirani, a vezni igrače mogu istrpjeti presing. Ne, nisu njihovi rezultati slučajni. Trebat ćemo biti precizni protiv takve momčadi.

Mario Maloča, nekadašnji kapetan Hajduka glavni je obramebni adut Gorice. Dirigent obrane koji će sigurno pripaziti i na livaju.

Kako nadmudriti Maloču?

- Nije to individulani dvoboj. Maloča je iskusan igrač, ali u subotu igraju dvije momčadi, a ne pojedinci.

Karoglan je još uvijek bez poraza otkada u dva mandata sjedi na klupi Hajduka. Iza njega je 15 prvenstvenih utakmica i tri Kup susreta, ukupno 18 dvoboja bez poraza (14-4-0). Osjećate li pritisak statistike, kako se nosite s tim?

- Ne stvara mi taj niz nikakvo opterećenje. Ako bog da, neka traje. Jasno je da medje zanimaju nizovi, to je zanimljivo za priču ali ja gledam n ogomet kroz drukčiji pogled. Od nedjelje do nedjelje kod nas si pukovnik ili pokojnik. Nastojim stvari filltirati, jer ono što je dobro svima je jasno, ali ono što nije dobro ne guram pod tepih. To je i ovaj tjedan bilo izraženo, jer ne mogu dopustiti da pomislimo više nego li je realno. Takva sam osoba, više nego na zemlji.

Stiglo je Karoglana i jedno pomalo provokativno pitanje, kada ćete izgubiti utakmicu?

- Svaki tjedan gubim, svaka lošija vježba je moj poraz. Ja sam se u životu nagubio utakmica. Ne treba mi više.

Grad je okićen, Božić je pred vratima, hoćete li navijača donijeti jesensku titulu pod božićno drvce?

- Božić ćemo slaviti, ali idemo korak po korak. Idemo Gorici dati maksimalni respekt koji zaslužuje, jer njihovi rezultati govore o njihovom samopouzdanju. Nisam vidio nikakvu euforiju, jer mi možemo pobjeđivatri samo ako smo pravi. Momčad nije euforična i vidim igrače koji će ozbiljno ući u utakmicu.

Za kraj i servisni info da su Melnjak i Ferro "out", već spomenuti Lučić upitan, a Benrahou spreman za subotnji ogled sa Goricom. I teren je bolji nego pred tri tjedna naglasio je Karoglan. Svi su uvjet ispunjeni za veliki oproštaj Hajduka od Poljuda ove sezone.

Krovinović malo više naprijed?

- Većinu karijere je to igrao, o n igra dobro. Zadovoljan sam kako, očekujem puno više od sebe, a tako i od njih.

KALINIĆ POČEO SA TRENINZIMA

Nikola Kalinić počeo je sa treninzima na Poljudu pod paskom kondicijskog trenera Šime Veršića.

- Svakodnevni trening ima Kalinić, počeli smo sa baznim stvarima, Veršić je glavni u tom dijelu zajedno sa Plenčom. Kalinić je u procesu da u pripreme može ući u jednom solidnom stanju da ne bi bilo ranih problem. Nikola ide po planu i propgramu, bit će to sve u redu.

Igračke kvalitete su nesporne, kako ćete koristiti Kalinića?

- Samo kao napadača.

Selahi iz Rijeke, ima li interesa Hajduka za tog veznjaka?

- Ne komentiramo glasine - službeni je odgovor s Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 17:21