BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TRENEROV ODABIR

Karoglan iznenadio odlukom uoči utakmice, a nakon tri mjeseca na klupu se vratio - Luka Vušković

Veliku čast doživio je igrač Bijelih koji je na Poljudu tek pet mjeseci
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. studeni 2023. 18:20

Veliku čast doživio je Zvonimir Šarlija postavši kapetan Hajduka u dvoboju s Rudešom. Peti kapetan Bijelih ove sezone. Četiri preostala nisu bili u starnoj postavi, dapače, trojica nisu ni ušli u konkurenciju za utakmicu. Lovre Kalinić je ostao na klupi, Elez je izostao zbog ozljede, dok su Livaja i Krovinović imali po tri žuta kartona.

Šarlija je tako nakon nepunih pet mjeseci u Hajduku postao kapetan što dovoljno govori o njegovim karakternim osobinama. Brzo se 27-ogodišnji stoper prometnuo u važnog igrača Bijelih, skupio je već 17 nastupa za Hajduk ove sezone, jedino Sahiti ima utakmicu više od bivšeg središnjeg braniča Belupa koji se Hajduk priključio ovog ljeta dolaskom iz Panathinaikosa.

Hajduk je također ostao bez stopera uslijed ozljeda Eleza i Ferra, pa se Luka Vušković našao u zapisniku prvoligaškog dvoboja nakon više od tri mjeseca. Na početku sezone imao je tri "klupe", ali od tada je bio izvan konkurencije za prvoligaške utakmice. U međuvremenu je odigrao nekoliko utakmica za juniore Bijelih, ali do Rudeša nije imao ni minute u Prvoj HNl ove sezone. Vušković je podsjetimo potpisao ugovor sa Tottenhamom, ali 16-ogodišnji stoper tek će po punoljenosti, kada navrši 18. godina, postati igrač londonskog kluba. Već je dogovoreno da će u siječnju sljedeće godine, u dogovoru sa Tottenhamom, otići na posudbu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:30