TOM DUBRAVEC Cropix
JESENSKI PRVACI

Karoglan: ‘Tablica nije realna, toga smo svjesni, a pritom ne volim bahatluk‘

Igrali smo protiv momčadi koja trenutno igra najbolji nogomet - govorio je trener Gorice Dinko Jeličić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. prosinac 2023. 20:49

Mislav Karoglan niže pobjede, šestu prvenstvu zaredom upisao je trener Bijelih. Prvi strateg u Ligi 10 koji je dobio šest zaredom u dolasku na klupu. Ispod božićnog drvca je "mala titula", može li Hajduk i bolje.

- Čestitke igračima. Ušli smo u grču u utakmicu. Mogla se osjetiti nervoza, prenisko smo bili pozicionirani. Stabilizirali smo se u "egal" poluvremenu. Postigli smo pogodak iz prekrasne akcije, a drugi dio smo bili opušteniji. Neću reći da se Gorica raspala, ali moglo je završiti i s puno više pogodaka. Drago mi je i zbog mog stožera. Za jesenski naslov nema trofeja, naša konkurencija ima utakmice manjka i to je sve velika bitka. Čekaju nas teška gostovanja, nema vremena za nikakvu proslavu. Na dobrom smo putu, ali nismo ništa uzeli. Jednu večer se ipak možemo opustiti - kazao je Karoglan.

Hajduk sam sebi može uzeti prvenstvo ?

- Moja teorija je takva da vam ga netko neće dati, nego ga baš sam treba uzeti. Uvijek te prate i uvijek su ti blizu. Tablica nje realna, toga smo svjesni, a pritom ne volim bahatluk. Zadovoljni? Znam što igrači mogu, a što ne mogu. U tom smjeru, kada bi igrali kao drugo poluvrijeme bilo bi odlično.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Prvih 20 minuta kao šahovska partija.

- Svi treneri isto žele. Bitno je da pronađemo put, postoji puno stvari da budemo bolji. Ne smijem igrače vaditi iz njihove zone komfora. Jednom sam napravio tu grešku, neću više.

Trener Gorice Dinko Jeličić istaknuo je zaslužen uspjeh Hajduka.

- Čestitke Hajduku, apsolutno zaslužena pobjeda. Pokušali smo se nadigravati, a da pritom ne budemo lagan plijen Hajduku. U drugom dijelu smo pokušali s rotacijama, da se vratimo u utakmicu, ali primili smo još jedan pogodak i utakmica je bila prelomljena. Moramo se usmjeriti na naš prioritet, smanjti nivo pogrešaka koje smo radili na Poljudu.

Loša Gorica nakon dugo vremena na Poljudu.

- Igrali smo protiv momčadi koja trenutno igra najbolji nogomet. Falilo nam je energije, elana što nas krasi. Kao da su pojedinci bili impresionirani ambijentom. Svaka je utakmica drukčija, ne mogu ništa igračima zamjeriti. Javnost očekuje da se ponavljaju utakmice iz tjedna u tjedan, da nemamo oscilacije.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Dva pogotka idu na "dušu" vrataru Banića?

- Danas je bilo tako, a prije pet utakmica nas je čupao i donosio bodove. Idemo dalje, mi nismo klub koji ima tu razinu pritiska, ali ja kao trener moram to s njima prolaziti. Šampionska utrka? Ako pogledamo tablicu, vidi se da nije premala bodovna razlika. Dinamo je još uvijek u problemima, ali na zimu će sve napraviti da se resetiraju i krenu loviti Hajduk.

Koji je cilj Gorice?

- Cilj je stablizirati se ove sezone. Nijednog trenutka nema imperativa, ali ja sebi postavljam imperativ. Ne stavljam teret momčadi, bitno je da držimo stabilnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 00:54