RONALD GORSIC Cropix
NAPETA ZAVRŠNICA

Kiksali juniori Hajduka, a nakon njih i Dinamovi ‘klinci‘. Utrku za prvaka mogao bi riješiti međusobni derbi

Dinamo je vodeći sa 61 bodom iz 25 utakmica, Hajduk drugi s 56 iz 23 dvoboja, a treća Rijeka ima 53
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. travanj 2023. 22:25

U ponedjeljak su juniori Hajduka u Ženevi porazom od AZ Alkmaara ostali bez naslova prvaka Europe, a u nedjelju su upisali novi poraz, ovoga puta u prvenstvu u Rudešu. U 25. kolu momčad Marijana Budimira gostovala je na zapadu Zagreba i izgubila iznimno važan dvoboj u prvenstvenoj utrci s Dinamom.

Rudeš je slavio s 2:1, Ante Matić pogodio je u 17. minuti, Gabriel Popović u 62., a poraz gostiju iz Splita tek je ublažio Mateo Jurić-Petrašilo u 80. minuti dvoboja, s time da su posljednja dva gola na utakmici postignuta iz kaznenih udaraca.

Iz udarnih 11 protiv AZ Alkmaara, Budimir nije mogao računati na Luku Vuškovića, Antu Kavelja, Rokasa Pukštasa, Marka Capana, Matu Antunovića, Roka Brajkovića i Jeru Vrcića, što se itekako osjetilo na travnjaku. Momčad koju vodi Albert Vastić upisala je pobjedu i tako pomogla Dinamu, no Modri tu pomoć nisu do kraja iskoristili.

Dinamo je gostovao kod Cibalije u Ceriću i protiv pretposljednje momčadi prvenstva osvojio samo jedan bod. Dobro su gosti i prošli budući da su do 3:3 došli nakon što su gubili 0:2 i 1:3. Josip Buhinjak zabio je u petoj minuti, Bruno Horvat u 31., a Dinamo je smanjio zaostatak preko Roka Peroša u 37. Treći gol za Cibaliju postigao je Neno Zekić u 65., a do boda su gosti došli pogocima Zlatana Košćevića u 66. i Vite Čaića u 71.

Dinamo je vodeći sa 61 bodom iz 25 utakmica, Hajduk drugi sa 56 iz 23 dvoboja, a treća Rijeka ima 53 (25 utakmica). Ključna utakmica za rasplet mogla bi biti ona zasad zakazana za subotu, 13. svibnja, kada će Hajduk ugostiti Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 15:18