Gennaro Gattuso

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
HAJDUK I TALIJAN ‘GAZE‘

Kod Gattusa je sve više nezadovoljnih, ali njegov stav je jasan. Evo o čemu ovisi Pukštasova minutaža

Očito je upravo disciplina smjer u kojem je razmišljao Kalinić prilikom angažmana talijanskog trenera
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 09. listopad 2024. 06:15

Gennaro Gattuso gazi dalje sa svojim hajdukovcima. Doslovno Bijeli gaze, Šibenik je s Poljuda ispraćen s četiri gola u svojoj mreži, a lako je moglo biti i više. Drži Talijan sve igrače nevjerojatno motiviranima, no zna se dogoditi da se poneki katkad “opeku”.

Prvi je to sad već davno osjetio Emir Sahiti, pa zatim i Ivan Perišić. Mjera je svima bila ista, odstranjivanje iz konkurencije za utakmicu. Kako se drži razina rezultata, tako se pazi i na disciplinu. Gattuso nikome ne dopušta iskakanje iz tračnica i ne preza ni pred kim, ma kako se zvao. Posljednji se “opekao” Rokas Pukštas, najvrjedniji eksponat u bijelom izlogu. Poznat je i razlog, mladi Amerikanac je odradio privatni trening u vlastitom aranžmanu dan prije utakmice, a to se Talijanu nikako nije svidjelo...

- Proširio se video gdje u četiri sata poslijepodne trenira dan prije utakmice - rekao je nakon Šibenika talijanski trener na temu izostavljanja Pukštasa, a zatim dodao još jednu stvar koja možda i razotkriva razlog trenutnog statusa Amerikanca.

- Kad mu ja i stožer nešto govorimo, imam osjećaj kao da nas sluša, ali lice mu govori suprotno i to je ono što mi smeta - nastavio je Talijan pričati o Pukštasu, koji je za ovu nedjeljnu utakmicu bio na hlađenju.

Ipak, za očekivati je da u nastavku prvenstva redovno bude u konkurenciji, kao i svi ostali igrači. Količina participiranja ovisit će o njegovom performansu na treningu, kao što je slučaj i kod ostalih igrača.

image

Rokas Pukštas

TOM DUBRAVEC Cropix

Eto, na Gattusovu se “oštricu” discipline “porežu” čak i oni kojima je to uvijek bio forte. Pukštas je odradio privatni trening mimo kluba i to ga je koštalo tribina. Netko to može protumačiti i kao pozitivno kroz prizmu ulaganja u samog sebe, a Amerikanac je očito jako ambiciozan i željan napretka. Upitno je kako njemu samome pada neigranje, ali ako je vjerovati Gattusu, kritiku i sankciju je prihvatio velikodušno i svjestan je pogreške.

Talijan u posljednje vrijeme često spominje nezadovoljna lica zbog količine minuta, a kao glavni zadatak si je stavio zadržavanje discipline u svlačionici. Za sada je sigurno da se Gattuso slijepo drži svojih riječi i postulata, a na moguće sankcije u slučaju prijestupa imun nije nitko. Očito je upravo disciplina smjer u kojem je razmišljao Nikola Kalinić prilikom angažmana legendarnog trenera, a ovaj je za sada provodi u punom obujmu i vjerojatno će tako djelovati i u budućnosti.

Iz perspektive igrača jasno je da svatko želi igrati, ali barem je kod Gattusa jasno mjerilo. Onaj tko se pokaže na travnjaku, sigurno će igrati. Kriterij za participaciju zapravo je vrlo jednostavan...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 06:15