Gennaro Gattuso

 PAUN PAUNOVIC Cropix
NA RASKRIŽJU

Kod Gattusa su takve stvari - zabranjene! Zvijezda se opekla i platila, a ovaj slučaj je opomena svima

Jedan od najboljih poljudskih nogometaša odlukom trenera nije letio na Farske Otoke
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 03. kolovoz 2024. 15:52

Uoči uzvratnog dvoboja drugog pretkola Konferencijske lige protiv Torshavna, na najavnoj press-konferenciji Gennaro Gattuso otkrio je jedno iznenađenje. Ono glasi da Emir Sahiti nije doputovao s momčadi na Farske Otoke. Njegovo izostavljanje s popisa putnika strateg Bijelih potkrijepio je objašnjenjem kako je Sahiti "zakasnio i nije išao s ekipom na put". Dodao je strogi Talijan kako vjeruje da se takve stvari neće ponavljati i drugim igračima ubuduće.

Ukratko, Gattuso mrzi nedisciplinu. Sahiti se "opekao" i platio je kaznom. Iako su odmah krenule špekulacije i priče kako je krilni napadač zakasnio na let, to ipak nije točno. Iz kluba je stiglo objašnjene kako je Sahiti zakasnio na jednu momčadsku obvezu i da je to isključivi razlog zbog kojeg nije s ekipom. Od Gattusovog dolaska zna se da u Hajduku više nema mjesta nedisciplini, a zanimljivo je da je baš Sahiti prvi kojemu se takvo što dogodilo. Sahiti je već godinama standardni član momčadi Bijelih, a posljednjih nekoliko prijelaznih rokova stalna tema je njegov potencijalni transfer. Bilo je nedavno ozbiljnog interesa iz Njemačke i Italije, spominjao se HSV i Torino dok ga je vodio Ivan Jurić, a sam igrač je u nekoliko navrata javno govorio kako smatra da mu je vrijeme za iskorak. On je jedan od vrijednih hajdučkih eksponata na tržištu, ali je dojam kako vrijeme odmiče da mu cijena pada. Hajduk i dalje na njemu može zaraditi ozbiljne novce, ali što kasnije napravi transfer, injekcija za blagajnu bit će slabija.

image

Emir Sahiti

ANTE CIZMIC Cropix

Sahiti se dokazao kao mobilan i motoričan igrač, a takvi su na cijeni u modernom nogometu. Boljka koja možda i koči interes iz inozemstva i njegov odlazak jest vrlo loše donošenje odluka. Kad je u pravoj formi, onda je jedna od udarnih snaga Hajduka, no problem je u tome što je on već neko vrijeme daleko od prave forme.

Sahiti je momak koji u prvom redu od sebe očekuje najviše, a ako ga noge ne slušaju vjerojatno dolazi i do frustracija koje mu odvlače koncentraciju. Njegova volja i želja nikad nisu bili upitni, ali na terenu ostavlja dojam kao da su i te karakteristike u posljednje vrijeme malo izblijedile. Ostala je urezana Gattusova izjava nakon prve utakmice kako je Sahiti griješio, ali se treneru Hajduka dopala volja njegovog igrača za ispravljanjem pogreške. Kad se na to nadoveže ovaj Sahitijev potez, ostaje samo za vidjeti u kolikoj će mjeri Sahiti participirati u budućnosti i hoće li se dogoditi njegov transfer.

image

Gennaro Gattuso

PAUN PAUNOVIC Cropix

Iako je Gattuso izjavio kako je petak novi dan i novo dokazivanje, ne izgleda kao netko tko lako zaboravlja ovakve "lapsuse", posebno ako mu je najvažnija disciplina. Trener Hajduka neće odstupati od svojih postulata čak i na uštrb rezultata, a zna se da ga imena ne zanimaju. Vjerojatno bi epilog bio isti da se tako nešto dogodilo i Livaji ili Perišiću, a slučaj Sahiti dobra je opomena ostalima da je krajnji čas da se uozbilje. S Gattusom zafrkancije nema. Takav je bio i kao igrač, a i kao trener. Osjetio je njegovu čvrstu ruku i današnji bliski suradnik Nikola Kalinić za igračkih dana u Milanu kada ga je Gattuso poslao na prijevremeno tuširanje, kako je i sam ispričao na predstavljanju.

Sahiti se, eto, prvi opekao, a Gattusov potez znači da riječi pretvara u djela i dobar je putokaz ostalim igračima. Svlačionica Hajduka brzo će naučiti što je kod Gennara dozvoljeno, a što ne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. kolovoz 2024 15:53