ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix
UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Kod Maksimira ‘eksplozije‘, svi i dalje pričaju o nevjerojatnom švercanju koje je iznenadilo policiju

U jednom trenutku je pred nama osvanuo Dalibor Poldrugač, koji ide na tribinu s Boysima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. prosinac 2023. 16:48

Zagreb je danas okupirani grad. Od hrvatske policije, naravno... "El Croatico" je sigurnost podigao na najvišu moguću razinu, jer je najveći derbi hrvatskog nogometa, kako to vole kazati u policiji, utakmica visokog rizika.

Krenuli smo na Maksimir iz zagrebačkog kvarta Prečko, negdje tri sata prije početka derbija. Odlučili smo se na turu kroz grad, po ‘zelenom valu‘. Mnogo automobila splitskih registarskih tablica izabralo je isti put, tu i tamo im je netko zatrubio, bilo je nekih koji su isukali ‘srednji prst‘, ali sve to je samo folklor kad igraju Dinamo i Hajduk. Veći kontingent policije zamijetili smo ulaskom u Zvonimirovu ulicu. Sasvim logično, trebalo je spriječiti bilo kakav mogući kontakt navijača Dinama i Hajduka, moguće Torcide i BBB-a.

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Jer u prijepodnevnim satima stigla je pomalo nevjerojatna vijest sa Savskog nasipa. Brojne snage sigurnosti na toj lokaciji u Novom Zagrebu okružile su pedesetak navijača Hajduka, želeći tako spriječiti mogući kontakt s pripadnicima Bad Blue Boysa. Malo je bilo čudno kako se toliki broj navijača u tako velikoj i kompaktnoj skupini uspio ‘prošvercati‘ i izbjeći oku policije. Izgleda da su se jednostavno ušetali u metropolu. Istina, postoji i mogućnost da su ti navijači zapravo ‘zagrebačka sekcija‘ poklonika Bilih koji su se samo skupili i, eto, osvanuli na nasipu.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Ispred stadiona je otprilike sat i pol prije utakmice vladala velika gužva. Na križanju Svetica i Maksimirske ulice, u tamošnjim kafićima okupili su se navijači Dinama, pjevale su se navijačke pjesme, a što se više približavala utakmica, čuli smo i nekoliko ‘eksplozija‘. Sad, jesu li to bile jake petarde ili poznati ‘topovski udari‘, teško je bilo ocijeniti.

Uglavnom, plavo društvo se zagrijavalo za utakmicu, glasnice su već bile u punom pogonu. U jednom trenutku je pred nama osvanuo Dalibor Poldrugač, bivši igrač Dinama, koji je radio u nogometnoj školi, bio je i član Skupštine. Izvadio je svoju ulaznicu i pokazao nam je. Imao je ulaznicu za tribinu sjever dolje.

image
ŽELJKO PUHOVSKI/Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

- Idem na tribinu s BBB. Dobivam mnogo poruka ovih dana, svi mi kažu da očekuju dobru igru Dinama i pobjedu. Mene pak zanima samo rezultat. Nema veze kakva će biti igra, glavno je da Dinamo dobije - kazao nam je Poldi.

Dinamova fan zona koja je bila locirana kod popularnog Pimpeka, putem do zapadne tribine, također je prepuna navijača. Čuli su se refreni Dinamovih pjesama, točilo se pivo, maskota Plavko je bio vrlo popularan, s njime su se fotografirali stari i mladi. Ispred modrog fan shopa protegao se dugački red, mnogi su željeli kupiti modre suvenire. S juga je pak ulazila Torcida, njih tri tisuće... Tribine se lagano počinju puniti, derbi može početi...

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:58